Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Υπό κράτηση παραμένουν οι τρεις κατηγορούμενοι για το φόνο του Α.Χατζηκωστή


Λευκωσία: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε σήμερα τη συνέχιση της κράτησης των τριών κατηγορουμένων, Ανδρέα Γρηγορίου, Αναστάσιου Κρασοπούλη και Eλλης Κρασοπούλη Σκορδέλη, μέχρι την προσαγωγή τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου, σε σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ''ΔΙΑΣ'' Αντη Χατζηκωστή, το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου 2010.
Η παραπομπή των τριών κατηγορουμένων σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο θα αρχίσει στις 22 Φεβρουαρίου, στις οκτώ το πρωί.
Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους έκρινε πως συντρέχουν λόγοι, οι οποίοι δικαιολογούν τη συνέχιση της κράτησης των τριών κατηγορουμένων και αυτοί είναι ο κίνδυνος διαφυγής τους στο εξωτερικό, καθώς και ο επηρεασμός μαρτύρων.
Από σήμερα και μέχρι την έναρξη, αλλά και κατά τη διάρκεια της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου, οι δύο κατηγορούμενοι Αναστάσιος Κρασοπούλης και Ελλη Κρασοπούλη Σκορδέλη, πλην του Ανδρέα Γρηγορίου που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, θα κρατούνται στις Κεντρικές Φυλακές.
Ωστόσο, το Δικαστήριο εισηγήθηκε να γίνουν τέτοιες ρυθμίσεις, ώστε οι δύο υπόδικοι να μην βρίσκονται στον ίδιο χώρο με κατάδικους.
Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας Σάββας Μάτσας, που εκπροσωπεί στη δίκη την Κατηγορούσα Αρχή, είπε πως το Δικαστήριο εισηγήθηκε όπως γίνουν οι ρυθμίσει αυτές, ωστόσο, την αρμοδιότητα και την εξουσία -με βάση το νόμο- την έχει μόνο ο Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών.
Η απόφαση του Δικαστηρίου για συνέχιση της κράτησης των τριών κατηγορουμένων ανακοινώθηκε το πρωί στην απουσία του Ανδρέα Γρηγορίου, ο οποίος υποβλήθηκε το πρωί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.
Οταν αρχίσει η δίκη, και αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του, ο Γρηγορίου θα μεταφέρεται από το νοσοκομείο στο Δικαστήριο, για να παρακολουθεί τη διαδικασία.
Στο μεταξύ, ο δικηγόρος υπεράσπισης της Ελλης Κρασοπούλη Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να εφεσιβάλει τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου. (Φιλελεύθερος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: