Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Η κρίση οδηγεί στα... μέντιουμ

Σε αστρολόγους και χαρτορίχτρες καταφεύγουν οι Ιταλοί πολίτες ζητώντας συμβουλές για το πώς θα βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο. 

Στις... χαρτορίχτρες αναζητούν λύσεις για το οικονομικό τους αδιέξοδο χιλιάδες Ιταλοί
Η χώρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως το γεγονός αυτό δεν απέτρεψε ένα μεγάλο ποσοστό των Ιταλών να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη δαπανώντας μέσα στο 2009 σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε αστρολόγους και μέντιουμ.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως στη νότια Ιταλία, αλλά τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά καταβάλλονται στην κεντρική και βόρεια χώρα.
Στην περιοχή της Λομβαρδίας, για παράδειγμα, η αστρολογία και η χαρτομαντεία έχουν την τιμητική τους καθώς οι κάτοικοι ξοδεύουν μία περιουσία για σωστές οικονομικές συμβουλές. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το ποσό αυτό ξεπερνά τα 90 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η πλειονότητα όσων καταφεύγουν στα άστρα είναι γένους θηλυκού, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 χρόνια, ενώ μόλις το 20% έχει ανώτατο μορφωτικό επίπεδο.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, δεκάδες χιλιάδες είναι οι επισκέψεις χρηστών στις πάνω από 100 ιστοσελίδες που έχουν ως αντικείμενο τα μέντιουμ, την αστρολογία, την καφεμαντεία, το ξεμάτιασμα, τη χαρτομαντεία, την τσιγγάνικη τράπουλα και τους ονειροκρίτες.
Πάνω από 30 χιλιάδες Ιταλοί δαπάνησαν από 20 έως 600 ευρώ σε μάντεις για να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσουν σωστά τις οικονομικές δυσκολίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: