Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Διαφορές των δύο φύλων στις «ασθένειες του ταξιδιώτη»

Οι διαφορές των δύο φύλων δεν περιορίζονται σε αυτά που γνωρίζουμε: Μελέτη 49.000 διεθνών ταξιδιωτών έδειξε ότι σημαντικές διαφορές παρουσιάζουν τα δύο φύλα και στις ασθένειες που προβάλουν τους ταξιδιώτες των διεθνών προορισμών, σημειώνει το Reuters.
Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να προσβληθούν από διάρροια ή άλλες γαστρεντερικές παθήσεις, κρυώματα, νόσους ουροφόρων οδών ή να εμφανίσουν παρενέργειες σε φάρμακα –όπως αυτά που παρέχονται για την προστασία κατά της ελονοσίας.
Οι άνδρες, από την άλλη, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανεβάσουν πυρετό εξαιτίας μολύνσεων από κουνούπια, τσιμπούρια ή άλλα «ζωύφια», που μεταδίδουν ασθένειες όπως ελονοσία, δάγκειο πυρετό και ρικέτσια. Πιο ευάλωτοι είναι, επίσης, οι άνδρες στη νόσο του υψόμετρου, τα κρυοπαγήματα και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες που ταξιδεύουν θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους φάρμακα για την αντιμετώπιση της διάρροιας, ενώ προτού ξεκινήσουν, όλοι οι ταξιδιώτες ανεξαιρέτως θα πρέπει να ενημερώνονται πώς να αποφεύγουν τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια.
Οι ακριβείς λόγοι της διαφοροποίησης αυτής μεταξύ των δύο φύλων δεν είναι γνωστοί. Μια πιθανή εξήγηση, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ότι οι άνδρες «παρέχουν καλύτερη φιλοξενία» στα κουνούπια, επειδή τα έντομα έλκονται από τον ιδρώτα. Η υπερβολική εφίδρωση, εξάλλου, έχει ως αποτέλεσμα να διαλύεται το απωθητικό των κουνουπιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: