Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Σε κλίμα έντασης η κατάθεση της μητέρας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Ένταση σημειώθηκε στο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου Βέρτζιν Τσαλικιάν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την αίθουσα ο συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας.
Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση της μητέρας, ο κ. Κούγιας δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν προτίθεται να κάνει ερωτήσεις στην κα Τσαλικιάν, «ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Αλέξανδρου».
Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε όσα ακούστηκαν για το γιο της, μετά το θάνατό του, από την πλευρά των κατηγορουμένων ειδικών φρουρών σημειώνοντας πως «ποτέ δεν συκοφαντήθηκε κάποιος τόσο πολύ, όσο το παιδί μου, μετά τη δολοφονία του από αυτούς τους δολοφόνους».
Η παραπάνω αναφορά προκάλεσε την παρέμβαση της προέδρου Αντζελίτα Παπαβασιλείου, η οποία επισήμανε πως μέχρι να βγει η απόφαση, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν την ιδιότητα του δολοφόνου.
Η κ. Τσαλικιάν όμως επέμεινε, αποκαλώντας ηθικό δολοφόνο του παιδιού της τον κ. Κούγια, ο οποίος, χωρίς να κάνει σχόλιο, αποχώρησε από την αίθουσα.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου αντέδρασε και πάλι καλώντας την κ. Τσαλικιάν να ανακαλέσει, ενώ στην αναφορά της τελευταίες πως ο κ. Κούγιας έχει επιδοθεί σε σωρεία συκοφαντιών σε βάρος του γιου της, η πρόεδρος σημείωσε: «Και κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο, που φέρονται υπογεγγραμμένα από εσάς, δεν είχαν τιμητικό περιεχόμενο για την σύνθεση του δικαστηρίου. Φέρεστε να αμφισβητείτε το δικαστήριο, πριν δώσει δείγματα γραφής. Πρέπει να σας θεωρήσω, γι αυτό, ηθικό συκοφάντη; Φέρεστε σα να μας έχετε κρίνει εκ προοιμίου».
Νωρίς το πρωί, κατέθεσε 18χρονος αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στα Εξάρχεια, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι άκουσε τους αστυνομικούς να προκαλούν λεκτικά και με χειρονομίες τα συγκεντρωμένα στον πεζόδρομο παιδιά.
Όπως κατέθεσε, ο Αλέξανδρος και ο φίλος του κάθονταν σε υπόστεγο επί της οδού Τζαβέλλα και κανείς δεν πέταξε τίποτα εναντίον των αστυνομικών. Είπε ακόμη πως κάποια στιγμή, όταν οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν πεζοί στην Τζαβέλλα, κάποιος από πίσω του πέταξε ένα μπουκάλι πλαστικό με νερό. Τέλος, κατέθεσε ότι άκουσε δύο πυροβολισμούς, χωρίς να δει ποιος πυροβόλησε. Ανέφερε, μάλιστα, πως συνειδητοποίησε ότι ήταν πυροβολισμοί, όταν είδε πεσμένο κάτω τον Αλέξανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: