Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

«Η Ενημέρωση δεν είναι προϊόν, αλλά δικαίωμα»

Ο Δημήτρης Οικονόμου μάς μιλά για τη νέα συνεργασία του ίδιου και του Βασίλη Λυριτζή με την τηλέόραση του ΣΚΑΪ και δηλώνει  πικραμένος από τη στάση της ΕΡΤ.
Από το 2001, παρότι κάθε χρόνο δεχόσασταν προτάσεις από τα ιδιωτικά κανάλια, παραμένατε συνειδητά στην ΕΡΤ. Τι άλλαξε φέτος και αποφασίσατε να βρείτε άλλη τηλεοπτική στέγη;
Ξαφνικά ξεκίνησε μία ανελέητη επίθεση εναντίον μας, που είχε μεν ως όχημα τις οικονομικές απολαβές μας, αλλά ο απώτερος στόχος ήταν να μας εξαφανίσει από τη λεγόμενη δημοσιογραφική πιάτσα και όχι μόνο από την ΕΡΤ. Όμως, απ' ό,τι βλέπετε, είμαστε ακόμα ζωντανοί!
Στην τελευταία μας συνέντευξη αποκαλύψατε ότι δεν ανήκετε στους βολεμένους, δεδομένου ότι το συμβόλαιό σας με την ΕΡΤ καθοριζόταν από την παραγωγικότητά σας. Νιώθετε, λοιπόν, πικρία που η ΕΡΤ δεν σας στήριξε σε όλα εκείνα τα σχόλια που έγιναν για τις αμοιβές σας;Είναι φυσιολογικό να νιώθουμε πικρία και αγανάκτηση, γιατί η ΕΡΤ όφειλε να προστατεύσει όχι μόνο τα προϊόντα που ήταν κερδοφόρα αλλά και τους ανθρώπους που η ίδια επέλεξε. Δεν πήγαμε ξαφνικά στην ΕΡΤ και κάναμε «κατάληψη». Μας κάλεσαν να συνεργαστούμε και κάθε χρόνο διαπραγματευόμασταν τα συμβόλαιά μας με πλήρη διαφάνεια και με βάση τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής.
Τι σας έκανε να αποδεχτείτε την πρόταση του ΣΚΑΪ;
Το περιβάλλον που μας προσφέρει ο ΣΚΑΪ βρίσκεται τεχνολογικά σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ! Αυτό που θα δουν οι τηλεθεατές από τη Δευτέρα που μας έρχεται ,όταν και ξεκινά πάλι η «Πρώτη γραμμή», θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πρωινής ενημερωτικής ζώνης. Θα είναι μία εικόνα πραγματικά ευρωπαϊκή, που δεν έχετε ξαναδεί στη χώρα μας.
Η αλλαγή τηλεοπτικής στέγης αποτελεί ουσιαστικά μία πρόκληση για την καριέρα σας;
Φυσικά! Αλλωστε έχουμε αποδείξει ότι δεν μας αρέσει να γινόμαστε γυρολόγοι και προτιμάμε να εργαζόμαστε σε ένα σταθερό περιβάλλον, εάν φυσικά αυτό πληροί  τα αντίστοιχα στάνταρ που βάζουμε στην καριέρα μας, να είμαστε, δηλαδή, ελεύθεροι να κάνουμε αυτά που πραγματικά πιστεύουμε.
Για ποιους λόγους θα λέγατε στους τηλεθεατές να συντονίζονται το πρωί με τον ΣΚΑΪ;
Για τους ίδιους λόγους για τους οποίους μας παρακολουθούσαν μέχρι σήμερα. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στο μοντέλο ενημέρωσης που πιστεύουμε, δεδομένου ότι η ενημέρωση δεν είναι απλά ένα τηλεοπτικό προϊόν, αλλά δικαίωμα όλων. ΠΗΓΗ: 7 ΜΕΡΕΣ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: