Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Αεροδρόμιο κατασκευάζει δήμος της Καρδίτσας

Ενα μικρό αεροδρόμιο πρόκειται να δημιουργηθεί στο δήμο Κάμπου Καρδίτσας, σε έκταση 158 στρεμμάτων, για το οποίο υπογράφεται την προσεχή εβδομάδα η σύμβαση κατασκευής του με τον ανάδοχο εργολάβο. Σε πρώτη φάση, ο αερολιμένας θα λειτουργήσει για τις ανάγκες παροχής πυροπροστασίας στον ορεινό όγκο της περιοχής καθώς και της προστασίας ενάντια στις καταστροφές που προκαλεί το χαλάζι. 
  
Σύμφωνα με τη μελέτη, αναμένεται στη φάση αυτή να κατασκευαστεί ένας αυξημένων προδιαγραφών βασικός διάδρομος προσγείωσης - απογείωσης, με ασφαλτοτάπητα, μήκους 681 μέτρων και πλάτους είκοσι μέτρων. Εκατέρωθεν του βασικού διαδρόμου θα κατασκευαστούν δύο ομοίων διαστάσεων (681Χ20) χωμάτινοι διάδρομοι ασφαλείας, ενώ στην αρχή και στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης θα κατασκευαστούν ασφαλτοστρωμένοι κυκλικοί διάδρομοι για την αναστροφή των αεροσκαφών.

Χρήσιμη θα είναι και η συμβολή του ως αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη του αερο-αθλητισμού στη δυτική Θεσσαλία, αλλά και ως «εκπαιδευτήριο» νέων πιλότων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 600.700 ευρώ. Επίσης, στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, περιλαμβάνονται και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις -έργα υδραυλικού χαρακτήρα- για την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: