Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Στόχος η πράσινη Ρόδος!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεγάλη δενδροφύτευση που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ με τη Νομαρχία Δωδεκανήσου και το SKY FM 100 Ρόδου, στο νησί των ιπποτών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 5.000 εθελοντών, οι οποίοι... έβγαλαν τα φτυάρια τους και με σύμμαχο τον καλό καιρό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να ξαναγίνει πράσινη η Αρχαία Κάμειρος.

Στη δενδροφύτευση, στην οποία συμμετέχουν οι δήμοι Καμείρου και Αταβύρου, φυτεύτηκαν 30.000 δέντρα στην περιοχή της Αρχαίας Καμείρου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο νομάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δενδροφύτευση που έγινε ποτέ στο νησί. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι πέρυσι κατά τη διάρκεια ολόκληρης της φυτευτικής περιόδου φυτεύτηκαν 55.000 δέντρα και τώρα σε μία μόλις ημέρα φυτεύονται 30.000!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ στην περιφέρεια.

Η περιοχή της Αρχαίας Καμείρου έχει καεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2008.

Η δεντροφύτευση έγινε από το φυτώριο που διαθέτει η νομαρχία Δωδεκανήσου. Είναι η μοναδική νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με δικό της φυτώριο.

Το ραντεβού δόθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο, στις 9:30 το πρωί. Οι εθελοντές, εκτός από τα δικά τους ΙΧ μπορούσαν να μεταβούν στο σημείο της δενδροφύτευσης με τα λεωφορεία της Νομαρχίας.

Στην προσπάθεια αυτή, το παράδειγμα δίνουν σχολεία, οικολογικές οργανώσεις, φορείς, πρόσκοποι, 580 στρατιώτες και πολίτες εθελοντές.

Στη Ρόδο βρέθηκαν και 25 τυχεροί εθελοντές από την Αθήνα. Η εταιρεία BLUE STARS FERRIES προσέφερε τις καμπίνες στους εθελοντές, που επελέγησαν με κλήρωση από το ΣΚΑΪ 100,3.

Στο λιμάνι της Ρόδου τους περίμενε λεωφορείο της Νομαρχίας που τους μετέφερε στο χώρο της δενδροφύτευσης και το ίδιο θα τους επιστρέψει στο λιμάνι ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν με το καράβι στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: