Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010


Εντάσεις παρατηρήθηκαν και επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί έξω από την πρεσβεία. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να διαλυθεί η συγκέντρωση, στην οποία υπολογίζεται ότισυμμετείχαν περίπου 2.000 με 2.500 άτομα. Παράλληλα, σημειώθηκαν καιμεμονωμένες συλλήψεις.

Εξαιτίας της συγκέντρωσης,  η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία στον ανισόπεδο κόμβο Κηφισίας και Κατεχάκη.Άλλωστε, αμέσως μετά οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την Αθήνα, σπάζοντας στη διαδρομή μάρμαρα από τους δρόμους και συνεχίζοντας τον κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» συμμετείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, η Συμμαχία «Σταματήστε τον πόλεμο» καθώς και οργανώσεις μεταναστών και προσφύγων - κυρίως από αραβικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: