Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ελληνίδα συνθέτρια ετών 25 (!) με διεθνείς διακρίσεις

Ακόμη μια μεγάλη διάκριση για την πιο νεαρή συνθέτρια μουσικής, που είναι Ελληνίδα και μόλις 25 ετών! Η Λίνα Τόνια, η οποία είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Μουσικής «Via Nova», φέρνοντας στη χώρα μας μια μεγάλη διάκριση. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Βαϊμάρη της Γερμανίας και συμμετείχαν σε αυτόν 152 συνθέτες από 39 χώρες από όλο τον κόσμο. Ο ανταγωνισμός, όπως φαίνεται από τον αριθμό των συμμετοχών, ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλος, αλλά η νεαρή συνθέτρια κατάφερε να διακριθεί. Το έργο της «CONtrust για φλάουτο, κλαρινέτο και τσέλο» μάγεψε τους κριτές, χαρίζοντας στη νεαρή απόφοιτο του ΑΠΘ τη δεύτερη θέση.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στη Λίνα Τόνια το βραβείο της εκδοτικής γερμανικής εταιρείας Baerenreiter για το ίδιο έργο. Το βραβείο συνοδευόταν από χρηματικό ποσό 500 ευρώ, αλλά η 25χρονη χορήγησε μέρος του ποσού στο τμήμα από το οποίο αποφοίτησε, για αγορά βιβλίων.
 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: