Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Εξερράγη ο πύραυλος που επρόκειτο να θέσει σε τροχιά νοτιοκορεατικό δορυφόρο

Ο νοτιοκορεατικός πύραυλος, ο οποίος επρόκειτο να θέσει σε τροχιά έναν επιστημονικό δορυφόρο, παρεξέκλινε της πορείας του όταν βρισκόταν σε ύψος 70 χιλιομέτρων και εξερράγη.  Ο υπουργός Εκπαίδευσης, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Αν Μπιόνγκ-μαν, δήλωσε ότι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο πύραυλος λειτούργησε κανονικά για 137 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του από το κέντρο Naro.

Στη συνέχεια χάθηκε η επικοινωνία.  «Πιστεύουμε ότι ο πύραυλος Nato εξερράγη». 
Η εκτόξευση του πυραύλου από το κέντρο Naro ήταν προγραμματισμένη για αργά το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) αλλά παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα πυρόσβεσης.

Ο πύραυλος έχει κατασκευαστεί από τη Ρωσία και τη νότιο Κορέα και μεταφέρει μετεωρολογικό δορυφόρο. Πρόκειται για την δεύτερη απόπειρα εκτόξευσης δορυφόρου από τη νότιο Κορέα. Η πρώτη, τον περασμένο Αύγουστο, απέτυχε να στείλει σε τροχιά δορυφόρο γιατί δεν άνοιξαν τα καλύμματα. Συνολικά, από το 1992 η Νότιος Κορέα έχει εκτοξεύσει 11 δορυφόρους στο διάστημα, όλους από βάσεις εκτός του εδάφους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: