Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Ανυπότακτες τηλεπαρουσιάστριες


Είναι υψηλότατος στόχος το να γίνεις το «ΒΒC της Μέσης Ανατολής». Το πασίγνωστο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Αl Jazeera όλο και περισσότερο δυσκολεύεται να τον συνδυάσει με τον συντηρητισμό των κοινωνιών στις οποίες εκπέμπει. Ετσι ποντάρει στο «χαρτί» της θρησκευτικής πίστης και ευπρέπειας. Πρόσφατα πέντε διάσημες τηλεπαρουσιάστριές του, μία στις τρεις γυναίκες που εμφανίζονται μπροστά από τις κάμερες, εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση. Οχι για επαγγελματική ανεπάρκεια, πολιτικές διαφωνίες ή προσωπικές διαφορές αλλά για «προκλητικό» ντύσιμο. Οι ανυπότακτες παρουσιάστριες αρνήθηκαν να φορέσουν μαντίλα αποκαλύπτοντας κάτι βαθύτερο: την έκδηλη ισλαμιστική στροφή στο πιο ενδιαφέρον επικοινωνιακό πείραμα του σύγχρονου αραβικού κόσμου.

Καλές δημοσιογράφοι, έξυπνες, όμορφες και με πρόσωπα αναγνωρίσιμα από το Μαρόκο ως το Ιράκ χάρη στην τεράστια δημοτικότητα που απολαμβάνει το Αl Jazeera, οι πέντε τηλεπαρουσιάστριες που έκλεισαν πίσω τους την πόρτα του ισχυρότερου αραβόφωνου τηλεοπτικού δικτύου δηλώνουν, χωρίς να τολμούν να μιλήσουν επωνύμως, ότι δεν το έκαναν απλώς εξαιτίας του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα που τους επιβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. «Εχει κανείς την εντύπωση ότι εργάζεται για την τηλεόραση των Ταλιμπάν!» λένε. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: