Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ακόμη και οι πολιτικοί πρέπει να πηγαίνουν φυλακή.

Με αυτό τον τίτλο η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύει συνέντευξη  με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ κείμενο της συνέντευξης εχει ώς εξής:

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών για την οικονομική κρίση, τους υπαίτιους  και την άδικη κριτική.
Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, πρόσφατα αποτέλεσε το μόνο μέλος της απελθούσας συντηρητικής κυβέρνησης που υπερψήφισε το σκληρό πακέτο μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων του σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Σε ανταπόδοση το κόμμα της, η Νέα Δημοκρατία, την διέγραψε. Σε ομιλία της στο Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ στο Βερολίνο ξεκαθάρισε τους παλιούς λογαριασμούς με τη Νέα Δημοκρατία. Η 56άχρονη πολιτικός, η οποία κατα τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, προφανώς και δεν σκέφτεται ότι ήρθε το τέλος της καριέρας της.
SZ : Παρ' όλη τη διαγραφή δεν δείχνετε ηττημένη.
ΝΜ : Θα έλεγα ψέματα αν σας έλεγα ότι δεν πληγώθηκα. 25 χρόνια της ζωής μου πέρασα δουλεύοντας για την παράταξη και συχνά χρειάστηκε να σιωπήσω λόγω κομματικής γραμμής. Αρκετά! Σε μια κρίση κάνει κανείς την αυτοκριτική του. Ήξερα ότι αυτό τον λαϊκισμό, αυτή τη δημαγωγία, τη στενοκεφαλιά, τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά, δεν θα μπορούσαμε να τα συνεχίσουμε. Πρέπει να σταματήσουμε να υπεκφεύγουμε. Αυτό ήταν το πακέτο σωτηρίας της Ελλάδος. Γι’αυτό το υπερψήφισα. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: