Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ιστορίες εθνικής εικονομαχίας...

Από τον Κουν και τη Λάσκαρη στο «Αβέρωφ»

Του ΗΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Από την εποχή που η περίφημη Νelly΄s φωτογράφιζε γυμνά μοντέλα στην Ακρόπολη ώς το γλέντι στο κατάστρωμα του παροπλισμένου ευδρόμου καταδρομικού Αβέρωφ πολλά έχουναλλάξει στην Ελλάδα. Ενα πράγμα όμως παραμένει αναλλοίωτο: η ευθιξία των Ελλήνων όταν πιστέψουν ότι προσβάλλεται η Ιστορία τους. 

Υπάρχει μια σχολή λαϊκής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα που θα μπορούσαμε να την ορίσουμε ως «ρεπορτάζ σελέμπριτι»: Πού πάνε, τι κάνουνε, πώς διασκεδάζουνε, τι φοράνε, με ποιους ή με ποιες κυκλοφορούν, με ποιους ή με ποιες τα φτιάχνουν, πώς και γιατί χωρίζουν όταν χωρίζουν, τι κάνουν τα παιδάκια τους... Αλλά υπάρχουν και πολλοί σελέμπριτι που αισθάνονται σπουδαίοι όταν γίνονται αντικείμενο αυτής της δημοσιογραφίας. 

Ανάμεσα στους σελέμπριτι που τους άγγιξε η αρνητική δημοσιότητα είναι ο εφοπλιστής Λέων Πατίτσας που παντρεύτηκε τη Μαριέττα Χρουσαλά, ιδιαίτερα γνωστή από την τηλεόραση όπου εργάζεται. Είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν το γαμήλιο πάρτι τους στο ένδοξο θωρηκτό «Αβέρωφ» και, επίσης, να έχουν φωτογράφους εκεί που θα κοινοποιούσαν στο πανελλήνιο τη χαρά τους. Ε, την πάτησαν. Η γαμήλια γιορτή παρουσιάστηκε σαν ιερόσυλη πράξη, οι χοροί σαν τουρκογενείς και άρα βέβηλοι καρσιλαμάδες και τα νιάτα τους σαν οργιώδης διάθεση. Σχεδόν σύσσωμος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, προεξαρχόντων των πατριωτών της Ν.Δ., μίλησε για βεβήλωση, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Ολο το πολιτικό σύστημα συντονίστηκε σε ένα ασήμαντο συμβολικό θέμα το οποίο όχι από σύμπτωση ανακίνησε τη μεγάλη ευαισθησία των Ελλήνων για θέματα πατριωτισμού, η ερμηνεία των οποίων οδηγεί σε συμπεράσματα πέρα από τη λογική. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: