Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αυξάνονται τα διαζύγια των... γκρίζων κροτάφων

Για την 60χρονη ψυχολόγο Ιόλη Κριεζή, το να μιλά για το διαζύγιό της ύστερα από 28 χρόνια γάμου δεν είναι ταμπού: «Μετά τον χωρισμό μου με είχε πιάσει πανικός. Επαθα κατάθλιψη. Εκλαιγα ακόμα και όταν οδηγούσα, τόσο που κόντεψα να τρακάρω», λέει στα «ΝΕΑ». Για την ίδιαόμως η διαχείριση ενός διαζυγίου εμπίπτει στις αρμοδιότητες του επαγγέλματός της ψυχολόγος για περισσότερο από 35 χρόνια, εργάζεται σήμερα στο ΑθηναϊκόΚέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, όπου δύο φορές τον χρόνο διοργανώνει σεμινάριαγια ζευγάρια, αλλά και επαγγελματίες ψυχολόγους. Οπως λέει πάντως, τοδιαζύγιό της στα 52 την άλλαξε τόσο ως γυναίκα όσο και ως επαγγελματία. 
«Μου πήρε καιρό να σταθώ στα πόδια μου, αλλά όταν το έκανα άρχισα να εκτιμώ τον εαυτό μου πολύ περισσότερο», λέει η κ. Κριεζή. Ο σύζυγός της έχει πλέον μια νέα σχέση, αλλά η ίδια δεν σκέφτηκε ποτέ να ξαναφτιάξει τη ζωή της «γιατί η ενασχόληση με τη ζωή των παιδιών δεν άφηνε καθόλου ελεύθερο χρόνο». 

Τα γκρίζα διαζύγια, όπως της κ. Κριεζή- όταν δηλαδή και οι δύο σύζυγοι είναι 55 ετών και άνω- αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, λέει στα «ΝΕΑ» η αμερικανίδα ιστορικός και ερευνήτρια σε ζητήματα γάμου Στέφανι Κουντζ. 

Ο λόγος; Οσο οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, δεν διστάζουν να αφήσουν μια κορεσμένη σχέση για κάτι καλύτερο. Οπως αναφέρει η κ. Κουντζ, ο χωρισμός του πρώην αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, 62χρονου Αλ Γκορ, από την 61χρονη σύζυγό του Τάιπερ είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Οι Γκορ χώρισαν ήρεμα και ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους ύστερα από 40 χρόνια γάμου, τέσσερα παιδιά, μια αντιπροεδρία και ένα βραβείο Νομπέλ... με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο χωρισμός τους δεν ήταν αναμενόμενος: το 2003 μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και ένα βιβλίο- «Joined at the heart» (Ενωμένοι στην καρδιά)- με θέμα τον τότε επιτυχημένο γάμο τους. «Απέδειξε όμως ότι ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι γάμοι ξεφτίζουν», σύμφωνα με την κ. Κουντζ.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: