Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Έκρηξη αναστάτωσε το Γιοχάνεσμπουργκ

Λίγες ώρες πριν την έναρξη αγώνα ανάμεσα στη Βραζιλία και την Ακτή του Ελεφαντοστού, μία ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε το Γιοχάνεσμπουργκ.

Η έκρηξη, που έγινε αισθητή και στο «Σόκερ Σίτι»,  σημειώθηκε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συνέντευξη τύπου της FIFA, με αποτέλεσμα να αναμεταδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην αρχή προκλήθηκε πανικός και αναστάτωση, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για μία ελεγχόμενη έκρηξη σε εργοστάσιο.

Οι τοπικές αρχές δεν μπόρεσαν να δώσουν μια εξήγηση, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε «στο εργοστάσιο "Maxam di Roodepoort", το οποίο παράγει εκρηκτικά για τα ορυχεία της περιοχής».

Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός και στο Κέντρο Τύπου στο Κέιπ Τάουν, όταν η αστυνομία απομάκρυνε βιαστικά τους παριστάμενους στο χώρο, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Οι εκπρόσωποι του Τύπου μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο του σταδίου "Γκριν Πόιντ", όπου αύριο θα γίνει ο αγώνας ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Βόρεια Κορέα. Από τις έρευνες της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι τελικά το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: