Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Οικογενειακή υπόθεση το... Χάρβαρντ

Τρία βήματα μετά την είσοδο, στο αριστερό σου χέρι, στον τοίχο με την κόκκινη ταπετσαρία, ασπρόμαυρες φιγούρες μαρτυρούν τον ξενιτεμό, εικονίσματα αγίων συντηρούν την ελπίδα και τα σεμεδάκια στα κομοδίνα πλαισιώνουν φωτογραφίες αποφοίτησης. Είναι η γωνιά των αναμνήσεων μιας οικογένειας μεταναστών που είδε τα πέντε από τα επτά παιδιά της να φοιτούν στο Χάρβαρντ.

Μόρφωση και πίστη είναι οι πυλώνες που στηρίζουν το σπιτικό του Γιάννη Ρήγα στη γειτονιά Τζαμάικα Πλέιν της Βοστώνης. Εφτασε στην Αμερική όταν ήταν 10 ετών έχοντας βιώσει την ανέχεια και την πείνα της Κατοχής. Ηθελε να γίνει ιερέας και σπούδασε στη Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Δεν φόρεσε όμως ποτέ τα ράσα. Προτίμησε να δουλέψει ως θεολόγος για 30 χρόνια στο φημισμένο λύκειο Βoston Latin, το πρώτο δημόσιο σχολείο της Αμερικής. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: