Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Προκλητικός ο Έρογλου στην επέτειο εισβολής του Αττίλα

Μια συμφωνία στο Κυπριακό εξαρτάται περισσότερο από το διεθνή παράγοντα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, παρά την τουρκοκυπριακή, σημειώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου σε μήνυμά του με την ευκαιρία της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο την Τρίτη.
Ο Έρογλου χαρακτηρίζει δύσκολο ένα δίκαιο καταμερισμό της εξουσίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων, από τη στιγμή, που, όπως ανέφερε, η ελληνοκυπριακή πλευρά αντιμετωπίζεται ως Κυπριακή Δημοκρατία. Μάλιστα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της γι’ αυτό.
Στις 20 Ιουλίου του 1974, υποστήριξε, «οι Τουρκοκύπριοι ξαναγεννήθηκαν και εάν η Τουρκία δεν εισέβαλλε στην Κύπρο με τα δικαιώματα που της έδιναν οι εγγυητικές συμφωνίας και οι ιστορικοί της δεσμοί με το νησί, δεν θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων». ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: