Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ξανθές, μαύρες ή κόκκινες για κάθε γούστο

«Πριν από 16 χρόνια,όταν άνοιξα την πρώτη μπιραρία, το 90% των πελατών που έρχονταν μου ζητούσε “μια πράσινη” ή κάποια από τις μάρκες που βρίσκεις στο περίπτερο.Οταν τους έλεγα πως δεν τις διαθέτουμε,συνήθως η αντίδρασή τους ήταν του τύπου “μα,καλά,μπιραρία είναι αυτή;”. Αυτό πλέον δεν συμβαίνει, καθώς ο κόσμος μάλλον έμαθε να πίνει μπίρα». Τα λόγια του ιδιοκτήτη τριών καταστημάτων με την επωνυμία Ζύθος κ. Μιχάλη Κογκάκη καταγράφουν πιστά την κατάσταση που επικρατεί στα στέκια των «μπιρόβιων» της Αθήνας.

Ως πριν από 20 χρόνια η μπίρα ήταν για τους περισσότερους ένα δευτερεύον ποτό, όμως την τελευταία δεκαετία και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Αθήνα έχει γεμίσει με δεκάδες καταστήματα που την προσφέρουν αποκλειστικά. Σε αυτά μπορεί να βρει κανείς βαρελίσιες, εμφιαλωμένες, ξανθές, μαύρες, κόκκινες, γερμανικές, τσέχικες, ακόμη και... ιαπωνικές μπίρες. «Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ στις μπιραρίεςείναι ότι πρόκειται για έναν χώρο όπου μπορείς να είσαι χαλαρός,να πιεις μια μπίρα ή να απολαύσεις ένα γεύμα. Είναι για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες»λέει ο κ. Θανάσης Εξαρχος, θαμώνας σε καταστήματα του είδους. «Παλαιότερα συνήθιζα να θεωρώ την μπίρα εποχικό ποτό,μόνο για το καλοκαίρι.Οι επισκέψεις σε μπιραρίες όμως και η καθοδήγηση από εμπειρότερους... πότες με έκαναν να αλλάξω γνώμη. Πλέον πίνω μπίρα όλον τονχρόνο, και μάλιστα επιλέγω διαφορετικό τύπο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες» συμπληρώνει.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΕΚΙΑ, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: