Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τεχνητό δέρμα δίνει την αίσθηση της αφής σε ρομπότ

Τεχνητό ηλεκτρονικό δέρμα (e-skin) που κατασκευάστηκε από εύκαμπτα υλικά ημιαγωγών, μπορεί να αισθανθεί το άγγιγμα και την πίεση πάνω του, ένα επίτευγμα το οποίο μπορεί να επιτρέψει σε ένα ρομπότ επόμενης γενιάς να έχει τόσο ευαίσθητη λαβή, ώστε να κρατά ένα αυγό στο χέρι του χωρίς να το σπάει, αλλά και τόσο γερή, ώστε να κρατά σταθερά το τηγάνι.

Οι ερευνητές εδώ και καιρό προσπαθούν να φτιάξουν ρομποτικούς βραχίονες ικανούς να αναπροσαρμόζουν συνεχώς τη δύναμη που χρειάζεται για να κρατούν και να χειρίζονται διαφορετικά αντικείμενα, όπως κάνουν οι άνθρωποι στην καθημερινή ζωή.

Το νέο υλικό, που είναι ευαίσθητο στην πίεση, μπορεί να δώσει τη λύση στο δύσκολο τεχνικό πρόβλημα, καθώς αντιδρά με τον ίδιο περίπου τρόπο και με την ίδια ταχύτητα με το ανθρώπινο δέρμα.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: