Λαχανικά επιμολυσμένα με μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων βαρέων μετάλλων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 1.000% πάνω από τα λογικά όρια, φτάνουν καθημερινά στα πιάτα μας, αναφέρει πρόσφατη μελέτη. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.
Η μελετητική ομάδα του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας αγόρασε και συνέκρινε τρόφιμα-βολβούς από τη Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου