Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Βρήκαν το ελιξήριο της νεότητας!

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία της ιατρικής επιστήμης είναι γεγονός. Μετά από έρευνες δεκαετιών, δίνεται επιτέλους απάντηση στο μακραίωνο πρόβλημα του ανθρώπινου είδους, που δεν είναι άλλο από την αναζήτηση του φινάλε των γηρατειών και ό,τι αυτά συνεπάγονται.

Και φυσικά το πρόβλημα δεν είναι η ομορφιά, ή τουλάχιστον όχι μόνον αυτή. Το πρόβλημα είναι η απώλεια της ποιότητας ζωής, που έρχεται μαζί με τα γεράματα. Σε όλα αυτά υπόσχεται να δώσει λύση η επαναστατική ανακάλυψη του ελιξήριου της αιώνιας νιότης. Κατάφεραν να το ανακαλύψουν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη δημιουργία ενός φαρμάκου που θα «θεραπεύει» το γήρας. Η ομάδα των ερευνητών κατάφερε όχι απλώς να επιβραδύνει, αλλά να αντιστρέψει πλήρως τη διαδικασία της γήρανσης, σε πειραματόζωα, γεγονός που τους κάνει να αισιοδοξούν ότι μπορούν να επιτύχουν κάτι αντίστοιχο και στους ανθρώπους.

Η πειραματική αυτή θεραπεία κατάφερε να μετατρέψει ασθενικά και αδύναμα ποντίκια σε υγιή ζώα, αναγεννώντας ουσιαστικά τα γερασμένα σώματά τους. «Αυτό που είδαμε στα ζώα δεν ήταν επιβράδυνση ή σταθεροποίηση της διαδικασίας γήρανσής τους. Είδαμε δραματική αναστροφή - και αυτό δεν το περιμέναμε» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Ρόναλντ ντε Πίνιο.

ANAΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: