Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια, τραυματισμοί και συλλήψεις στην Βρετανία

Ένταση και επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, όπου πριν από λίγο ψηφίστηκε τελικά το σχέδιο για την αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων. Δεκαεννέα άτομα τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν και 7 συλλήψεις. Διαδηλωτές επιτέθηκαν και στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Κάρολος!

Το Κοινοβούλιο αποφάσισε , παρά τις εντονότατες αντιδράσεις φοιτητών και μελών της κυβέρνησης συνασπισμού, να περάσει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα επιτρέπεται μέχρι και τριπλασιασμός των διδάκτρων των πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα το σχέδιο πέρασε με πλειοψηφία 21 ψήφων, αφού κάποια απο τα μέλη της κυβέρνησης συνασπισμού Τόρις-Φιλελεύθερων Δημοκρατών το καταψήφισαν. Επίσης, αρκετά ήταν τα μέλη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών που επέλεξαν να απέχουν από την ψηφοφορία.
Συνολικά 323 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 302 κατά του μέτρων που, όπως αναφέρθηκε, θα εφαρμοστεί το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: