Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για την ψήφο αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές

Αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο Ραγκούση, 3838/2010, για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του. Πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.


Το ΣτΕ τονίζει πως η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και του εκλέγεσθαι για την τοπική αυτοδιοίκηση «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΗΜ.ΑΡ.: "Η απόφαση του ΣτΕ αναδεικνύει παρωχημένες, ρατσιστικές, εθνοκεντρικές αντιλήψεις"

Σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την απόφαση του 4ου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών τονίζονται τα εξής:

"Η απόφαση του 4ου Τμήματος του ΣτΕ είναι αναντίστοιχη με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα, καθώς αναδεικνύει παρωχημένες, ρατσιστικές, εθνοκεντρικές αντιλήψεις περί διασφάλισης της εθνικής ομοιογένειας, αλλά και περί « δικαίου του αίματος». Εξάλλου εγείρονται δικαιολογημένα ερωτήματα αναφορικά με το χρόνο έκδοσής της και συγκεκριμένα λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα στη Νομική Σχολή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: