Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στις 15 Απριλίου η δίκη για το ¨"Βατοπέδι της Κρήτης"

Οχτώ είναι οι κατηγορούμενοι που θα καθίσουν στις 15 Απριλίου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης ως εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Τοπλού.

Εκτός από τον ηγούμενο της Μονής, ο οποίος αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία της απάτης στο Δικαστήριο κατά συρροή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε δίκη παραπέμπονται δασολόγοι, τοπογράφοι-μηχανικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι είτε είχαν διοριστεί ως πραγματογνώμονες από τη Δικαιοσύνη είτε είχαν διοριστεί ως τεχνικοί σύμβουλοι από το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι επτά κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην προαναφερόμενη κατηγορία. Το κλητήριο θέσπισμα, δηλαδή το κατηγορητήριο, αριθμεί σχεδόν 100 σελίδες.

Επί της ουσίας οι οχτώ κατηγορούνται ότι παραπλάνησαν τις δικαστικές Αρχές σε Λασίθι και Χανιά αντίστοιχα καθώς οι κρίσιμες πραγματογνωμοσύνες και γνωμοδοτήσεις που προσκόμισαν ενώπιoν των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων περιείχαν “ψευδείς αναφορές” ως προς το καθεστώς ιδιοκτησίας των επίδικων εκτάσεων και κυρίως ως προς το χαρακτήρα που είχαν αυτές οι εκτάσεις, αν δηλαδή ήταν δασικές και προστατευόμενες ή χορτολιβαδικές και γεωργικές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ  ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: