Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Βιτσέντζος Κορνάρος: «Ερωτόκριτος A/V Ο συναισθηματικός χώρος του δύο»

Ο «Ερωτόκριτος» του Βιντσέντζου Κορνάρου, το σπουδαιότερο κρητικό έπος και ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά συγγράμματα όλων των εποχών, ανεβαίνει σε μια ανατρεπτική παράσταση με τίτλο «Ερωτόκριτος A/V. Ο συναισθηματικός χώρος του δύο», από Τετάρτη 5 Μαϊου, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Αίθουσα Ιφιγένεια Β, του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη προσέγγιση, όπου ο μαγικός λόγος του ποιητή γίνεται εργαλείο αναζήτησης για τους συντελεστές. Δύο ζευγάρια -ένα στην αρχαία Αθήνα και ένα στη σημερινή-, τα στοιχεία της φύσης και ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της σύγχρονης κρητικής μουσικής, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα λόγια του έργου και προσδίδοντας διαφορετικές οπτικές και έννοιες στην απόδοσή τους, συναντώνται μέσα στο χρόνο, με αφορμή τη μάχη του έρωτα που περιγράφεται στο έπος, για να μιλήσουν σε μία εποχή που αναζητάει λόγους για να παλέψει. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: