Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Γολγοθάς η αιμοκάθαρση για τους νεφροπαθείς

Μία αγωνιώδη, προφανώς και κοπιώδη προσπάθεια καταβάλλουν καθημερινά δεκάδες νεφροπαθείς από την Πρέβεζα, την Λευκάδα και την Αιτωλοακαρνανία που εξυπηρετούνται, κάνοντας αιμοκάθαρση από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας.
 
Για πρώτη φορά από την ημέρα που λειτούργησε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας δημιουργήθηκε λίστα αναμονής, στην οποία βρίσκονται ήδη περισσότεροι από δέκα νεφροπαθείς. 
 
Η Μονάδα και το Νοσοκομείο αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των ασθενών, απόρροια της έλλειψης μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, όπως επίσης και της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
 
Μέχρι πριν από μερικούς μήνες η Μονάδα λειτουργούσε κανονικά εξυπηρετώντας τους νεφροπαθείς από την ευρύτερη περιοχή, χωρίς κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Η κατάσταση αυτή άρχισε να αλλάζει, όταν η διοίκηση του Νοσοκομείου διαπίστωσε πως πέντε μηχανήματα αιμοκάθαρσης που είχαν παραχωρηθεί ως δωρεά από ιδιωτική εταιρεία, δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, για τυπικούς λόγους.
 
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Τσούτση, η δωρεά δεν είχε ολοκληρωθεί, όπως επίσης δεν είχε γίνει και η αποδοχή της από το Νοσοκομείο. Οι συζητήσεις που έγιναν με την εταιρεία απέβησαν άκαρπες, για οικονομικούς λόγους αυτή τη φορά αφού προέκυψε το θέμα της συντήρησης των μηχανημάτων και του κόστους αυτής, με αποτέλεσμα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να λειτουργεί με πέντε μηχανήματα λιγότερα.
 
Ένα αίτημα που είχε κατατεθεί στην διοίκηση της ΔΥΠΕ για την παραχώρηση καινούριων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης που παραμένουν στις αποθήκες του Νοσοκομείου Λευκάδας δεν ικανοποιήθηκε παρότι η αρχική άποψη ήταν θετική.
 
Ο κ. Τσούτσης από την πλευρά του τόνισε πως το πρόβλημα υφίσταται και είναι σημαντικό παρότι η Διοίκηση έχει μεταφέρει προσωπικό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Στις προθέσεις του νοσοκομείου είναι η πρόσληψη ενός νεφρολόγου με μόνιμη θέση, που θα ενισχύσει τους μόλις δύο γιατρούς της Μονάδας
 
.Παράλληλα, ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού έχει μειωθεί και ακόμη και αν αυξηθεί ο αριθμός των μηχανημάτων, δύσκολα θα μπορέσουν αυτά να λειτουργήσουν.Από την άλλη, οι νεφροπαθείς, μέσω του Συλλόγου της Πρέβεζας επιρρίπτουν ευθύνες στην διοίκηση του Νοσοκομείου, στην οποία καταλογίζουν λανθασμένες αποφάσεις και ενέργειες που οδήγησαν στην απαξίωση της Μονάδας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: