Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

«Ανεπιθύμητος» δημοσιογράφος στην ομογένεια της Νέας Υόρκης

Μια πρωτοφανής απόφαση στα χρονικά της ιστορίας των ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς, αλλά και της Ελλάδος, καταγράφεται και χρεώνεται στον ιστορικό οργανισμό της ομογένειας των ΗΠΑ, Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Μετά από «θυελλώδη» συνεδρίαση και κατόπιν πρότασης του προέδρου του ΔΣ, κ. Ηλία Τσεκερίδη, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, διευθυντής και υπεύθυνος διαχείρισης του ομογενειακού πρακτορείου «Ελληνοαμερικανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Ενημέρωσης» (GreekAmericanNewsAgency.com) κηρύχθηκε... «ανεπιθύμητος», καθώς του απαγορεύθηκε η είσοδος όχι μόνο στο κτίριο του οργανισμού, αλλά και σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνει ο εν λόγω οργανισμός.

Ο δημοσιογράφος ήδη προσέφυγε στο γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, στον οποίο ήδη κατέθεσε μια σειρά στοιχείων για την υπόθεση, μαζί με σχετικά ντοκουμέντα. Παράλληλα, σε αποκλειστική δήλωσή του προς το protothema.gr, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «... Ήδη κινήθηκα νομικά προς δύο κατευθύνσεις. Κατέθεσα μια σειρά στοιχείων στο γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, τα οποία θα μελετήσει και αναλόγως θα πράξει... Η υπόθεση δεν είναι απλή. Είναι σύνθετη και εμπίπτει σε διατάξεις και του ομοσπονδιακού δικαίου, που αφορούν την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του Τύπου, καθώς και σε μια σειρά άλλων παραβάσεων νόμων και διατάξεων...  Προσκόμισα στο νομικό μας σύμβουλο ειδική εξουσιοδότηση, με τα ανάλογα στοιχεία, προκειμένου να προβεί στις δέουσες ενέργειες, εις βάρος όσων με ενέργειες και πράξεις τους προσβάλλουν και βλάπτουν την επαγγελματική και ηθική μου υπόσταση, σύμφωνα με όσα δικαιώματα μου παρέχει ο νόμος και προβλέπει το αστικό και ποινικό δίκαιο της πολιτείας της Νέας Υόρκης».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: