Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Επιστρέφουν στην ελληνική μειονότητα της Πόλης όλα τα σχολικά κτίρια

ZografeioImage by brynderw via FlickrΣτα χέρια της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης επιστρέφουν 15 σχολικά κτίρια που της ανήκουν έπειτα από την απόσυρσή του τουρκικού υπουργείου Παιδείας από τα κτίρια, τα οποία παρέμεναν αδρανή για δεκαετίες, ενώ διατηρούνταν εικονικά διευθυντές - απεσταλμένοι του τουρκικού υπουργείου Παιδείας.

Ο εκπρόσωπος των μειονοτικών Ευαγών Ιδρυμάτων, Λάκης Βίγκας, δήλωσε σχετικά με την απόφαση: «Ένα ακόμα αίτημα της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη ικανοποιείται, μετά την απόφαση για τη διοικητική καταγραφή της παύσης λειτουργίας μειονοτικών σχολείων που είναι απολύτως αδρανή για πολλές δεκαετίες.

Θα αλλάξουν τη χρήση τους
Σύμφωνα με τον κ. Βίγκα «πλέον, τα σχολικά αυτά κτήρια μπορούν πλέον να επισκευαστούν και να αξιοποιηθούν για τις πολιτιστικές και άλλες ανάγκες της ομογένειας και να χρησιμοποιηθούν ως πολιτιστικά κέντρα, μουσεία, ή ακόμα και ξενώνες για όσους έρχονται από την Ελλάδα». 

Ήδη έχει ρυθμισθεί η απομάκρυνση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας από τα εκπαιδευτήρια της συνοικίας των Ταταύλων, του Αρναούτκιοϊ και του Ιωακείμιου Λυκείου στην περιοχή Μπαλατά του Φαναρίου. Μέχρι σήμερα η τουρκική διοίκηση υποστήριζε ότι η συνθήκη της Λωζάνης απαγόρευε τη διοικητική καταγραφή της πραγματικής κατάστασης των κτηρίων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: