Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Νέες καταγγελίες για "μαϊμού" αναπηρικά επιδόματα

Ενώ συνεχίζεται η ροή των καταγγελιών προς τους αρμόδιους φορείς για νέες περιπτώσεις χορήγησης επιδομάτων σε αναπήρους -”μαϊμού”, από το Υπουργείο βγήκε εντολή να ξεκινήσει ο έλεγχος για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και στο διοικητικό μέρος, ως προς το σκέλος που αφορά το αν έπασχαν ή όχι από τις περιγραφόμενες ασθένειες όσοι λάμβαναν τα αναπηρικά επιδόματα. 

Άλλωστε, είναι προφανές ότι σε μια τέτοια υπόθεση δεν μπορεί παρά να εμπλέκονται και στελέχη του τοπικού διοικητικού μηχανισμού, που είχαν την αρμοδιότητα για την πιστοποίηση διαφόρων ειδών αναπηριών και τη χορήγηση των αντίστοιχων επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από την καταβολή σωρείας αναπηρικών επιδομάτων σε μη δικαιούχους, επί σειρά ετών, έχει υπολογιστεί ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί ότι κατά την περίοδο που διερευνάται έχουν εκδοθεί περίπου 8.000 αναπηρικά επιδόματα στην Αχαΐα, πολλά εκ των οποίων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, που υπάρχουν, ήταν παράνομα.

Στο μεταξύ, το ΣΔΟΕ, στο οποίο έχουν ήδη αποσταλεί -είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω φωτοτυπιών- τα στοιχεία από το Τμήμα Πρόνοιας, που, ως γνωστόν, υπάγεται πλέον στο Δήμο Πατρέων, πρόκειται να πάρει τώρα όλα τα σχετικά έγγραφα και από το Τμήμα Υγιεινής, που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Άλλωστε, πριν λίγες μέρες, στις 20 Απριλίου, σε σύσκεψη, που είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς (πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακοί παράγοντες), είχε ληφθεί η κοινή απόφαση να διευκολυνθεί σε όλα τα επίπεδα η έρευνα, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: