Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Όλο και μικρότερα παιδιά στο... facebook !

Facebook profile shown in 2007Image via Wikipedia
Όλο και μικρότερα  παιδιά δημιουργούν  τις  δικές   τους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης  όπως το facebook, αποκάλυψε νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. 
 
Η έρευνα, Κοινωνική Δικτύωση, Ηλικία και Εμπιστευτικότητα (Social Networking, Age and Privacy), αποκαλύπτει ότι το 38% των παιδιών 9-12 χρησιμοποιούν sites κοινωνικής δικτύωσης, με ένα από τα πέντε αυτής της ηλικιακής ομάδας να έχει προφίλ στο facebook, ακόμα και αν το δίκτυο θέτει ηλικιακό όριο για συμμετοχή τα 13 έτη.

Οι  ηλικιακοί περιορισμοί  δεν είναι αποτελεσματικοί 

 Οι ερευνητές που  διεξήγαγαν την έρευνα EU Kids Online με τη συμμετοχή 25,000 νέων σε όλη την Ευρώπη λένε ότι επίσης δείχνει ότι οι ηλικιακοί περιορισμοί είναι κατά ένα μέρος αποτελεσματικοί και ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών αναλαμβάνουν ρίσκα online. Ένα τέταρτο των παιδιών στα site κοινωνικής δικτύωσης επιλέγουν να έχουν το προφίλ τους «δημόσιο ή ανοιχτό ή μη ορατό σε όλους» (public). Ένα πέμπτο των παιδιών των οποίων των προφίλ είναι δημόσιο εμφανίζουν τη διεύθυνσή τους ή τηλέφωνό τους διπλάσια από αυτούς που έχουν επιλέξει το προφίλ τους να είναι μη ορατό σε όλους (private).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: