Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Απέρριψαν νέα πρόταση Κουρή οι εργαζόμενοι στο Alter

Νέα πρόταση με στόχο να άρει το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το κανάλι ALTER και να επαναλειτουργήσει διατυπώθηκε αργά χθες το βράδυ από τον μεγαλομέτοχο του καναλιού Γιώργο Κουρή. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση για καταβολη ενός μισθού στους δημοσιογράφους και διαμηνύουν ότι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουρής διαμήνυσε στους εκπροσώπους των δημοσιογράφων και των τεχνικών ότι διαθέτει ως την Παρασκευή το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ για να καταβληθούν μέρος των χρωστούμενων αμοιβών στους τεχνικούς και στους δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Προϋπόθεση γι’ αυτό, να ανοίξει το κανάλι και να ξεκινήσει η εκπομπή προγράμματος. Μάλιστα, άφησε στην διακριτική τους ευχέρεια να αποφασίσουν πως θα κατανεμηθεί το ποσό αυτό.

Από την πρόταση αυτή πρόβλημα προκύπτει με τους υπόλοιπους δημοσιογράφους που δεν έχουν κάνει επίσχεση (κυρίως τα πιο μεγάλα ονόματα του καναλιού) αλλά και με τους περίπου 100 διοικητικούς που εξαιρούνται από την ρύθμιση αυτή.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του Alter, ολοκληρώθηκε χθες μέσα σε κλίμα έντασης και οργής για την πρόταση του Γ. Κουρή, να εξοφληθούν οι τεχνικοί και να πάρουν ένα μικρό ποσό από τα χρωστούμενα οι δημοσιογράφοι ώστε το κανάλι να αρχίσει να εκπέμπει. Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν την πρόταση «προσβλητική», αλλά και «απαξιωτική».

Ωστόσο, μετά από επικοινωνία του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Νανάς Νταουντάκη με τον μέτοχο, υπήρξε δέσμευση ότι μέχρι την Τετάρτη θα καταβάλει έναν μισθό στους δημοσιογράφους ενώ δέχθηκε αφού πρώτα συμβουλευτεί το πρόγραμμά του, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών και εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του καναλιού.

Τέλος οι εργαζόμενοι αποφάσισαν από αύριο νωρίς το πρωί να προχωρήσουν σε περιφρούρηση των εγκαταστάσεων του καναλιού προκειμένου να αποφευχθεί προσπάθεια «σπασίματος» του αγώνα τους με «ενοικιαζόμενο» ή μεταφερόμενο (από το επίσης του Γ. Κουρή κανάλι Kontra) προσωπικό. tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: