Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

"Μενεγάκη φύγε ! Χάλασες το νησί μας" !

«Από τότε που άρχισες να έρχεσαι εδώ, το νησί έχει χαλάσει!». Με αυτά τα λόγια, ένας κάτοικος της Άνδρου ξεκίνησε τη φραστική του επίθεση στην Ελένη Μενεγάκη, μια επίθεση που δεν σταμάτησε εκεί, αφού μέσα σε λίγα λεπτά το επεισόδιο πήρε σοβαρότερη τροπή και χρειάστηκε η παρέμβαση του Ματέο Παντζόπουλου για να γλιτώσει η Ελένη από τον οργισμένο άνδρα. Η παρουσιάστρια, φανερά συγχυσμένη και στενοχωρημένη, λίγες ώρες αργότερα, έλεγε και ξανάλεγε: «Μα, τι τους έκανα; Εγώ την Άνδρο τη λατρεύω…»

Οι Ανδριώτες είναι sui generis τύποι και προσπαθούν να κρατήσουν το επίπεδο του νησιού υψηλά, διώχνοντας ακόμη και τουρίστες μερικές φορές. Οι παπαράτσι και τα εξώφυλλα δεν τους ταιριάζουν και θέλουν να διώξουν την Ελένη Μενεγάκη προκειμένου να διατηρήσουν την ησυχία τους. Μέσα στα αρχοντικά της Χώρας και πίσω από τις κλειστές πόρτες που ανοίγουν για λίγους, εκλεκτούς και χαμηλού προφίλ αριστοκράτες η δυσαρέσκεια φουντώνει.

Η επίθεση
Όλα ξεκίνησαν όταν η Ελένη και ο Ματέο Παντζόπουλος αποφάσισαν, το τελευταίο Σαββατοκύριακο που πέρασαν μαζί στην Άνδρο, να αφήσουν για λίγο την Άχλα και να κατεβούν στη Χώρα του νησιού για μια σύντομη βόλτα και κάποιες αγορές. Η παρουσιάστρια και ο επιχειρηματίας πάρκαραν το τζιπ τους και άρχισαν να περπατάνε στα σοκάκια της πόλης, κάτι που η Ελένη λατρεύει να κάνει.
Όταν το ζευγάρι κοντοστάθηκε μπροστά στην προθήκη ενός βιβλιοπωλείου ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, μόλις τους είδε, πετάχτηκε έξω από το μαγαζί και, εκεί που η Ελένη ήταν προετοιμασμένη για μια ακόμα «καλημέρα», άκουσε… τα εξ αμάξης: «Από τότε που εμφανίστηκες, το νησί χάλασε. Τι δουλειά έχουμε εμείς με φωτογράφους και περιοδικά; Να φύγεις, να πας στη Μύκονο. Εκεί ανήκετε εσείς», της είπε ο βιβλιοπώλης με εξαιρετικά άσχημο και αγριεμένο τρόπο και, προτού η εμβρόντητη Ελένη προλάβει να συνέλθει και να αντιδράσει με οποιονδήποτε τρόπο, άρχισε να κινείται απειλητικά εναντίον της. «Άντε, δρόμο τώρα», έλεγε αυτός, και όσο η Ελένη έμενε ακίνητη, καθώς είχε πραγματικά μείνει «στήλη άλατος» από αυτά που άκουγε, τόσο εκείνος αγρίευε και την πλησίαζε απειλητικά. Ήταν πλέον φανερό ότι δεν θα σταματούσε στη φραστική επίθεση, την ίδια στιγμή που κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των παρακείμενων καταστημάτων, αλλά και περαστικοί, άρχισαν να του φωνάζουν να σταματήσει, προτρέποντας ταυτόχρονα την Ελένη να απομακρυνθεί.
Την έσωσε η παρέμβαση του Ματέο
Πριν ο έξαλλος βιβλιοπώλης προλάβει να ακουμπήσει την Ελένη, παρενέβη ο -πιο ψύχραιμος-Ματέο Παντζόπουλος, ο οποίος τράβηξε την Ελένη πίσω του και γύρισε πολύ θυμωμένος στον καταστηματάρχη: «Αν έχεις να πεις κάτι, να το πεις μαζί μου», του είπε, κάνοντας το σώμα του «ασπίδα» για τη σύντροφο του, η οποία είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα. «Να την πάρεις και να φύγετε. Το νησί δεν σας θέλει», του απάντησε ο καταστηματάρχης.
Ο Ματέο γύρισε αμέσως στην Ελένη, η οποία είχε γίνει κάτωχρη. «Μην τον ακούς, κορίτσι μου», την πλησίασε μια περαστική, κάτοικος του νησιού. «Εμείς όλοι σε λατρεύουμε, είσαι δικιά μας», της είπε γλυκά, προσπαθώντας να την ηρεμήσει. Η βόλτα τους είχε τελειώσει. Μπήκαν στο αυτοκίνητο τους και επέστρεψαν αμέσως στην Άχλα, απ’ όπου δεν βγήκαν το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο.
Η Ελένη ήταν πολύ ταραγμένη και χρειάστηκε πολλή προσπάθεια από τον Ματέο για να την ηρεμήσει και να της εξηγήσει ότι αυτό δεν ήταν παρά ένα μεμονωμένο περιστατικό, μια συμπεριφορά που σε καμία περίπτωση δε αντικατοπτρίζει την άποψη που έχουν οι κάτοικοι της Άνδρου για εκείνη. «Εγώ το λατρεύω το νησί», του είπε η Ελένη, και εκείνος απλώς την αγκάλιασε. Την επόμενη μέρα όλη η Άνδρος βούηξε.
Και μετά την επιστροφή τους από το νησί, πάντως, η Ελένη ήταν προβληματισμένη και δεν δίστασε να το εκφράσει στο σύντροφο της. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πάντως, το ζευγάρι δεν κατέβηκε στο νησί.  Ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεχαστεί και λίγο το περιστατικό και να το ξεχάσει και η Ελένη.

Πηγή: CIAO
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: