Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δύο νέα πρατήρια υγρών καυσίμων με «πειραγμένες» αντλίες


  • Στον Ταύρο και Άνω Ηλιούπολη
    Επί της οδού Πειραιώς, στην περιοχή του Ταύρου εντοπίστηκε, πρατήριο υγρών καύσιμων με παρεμβατικούς μηχανισμούς σε 5 από τις 8 αντλίες απλής αμόλυβδης βενζίνης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Ο μηχανισμοί αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους πολίτες.

    Οι αντλίες ήδη σφραγίστηκαν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ άμεσα αναμένεται να προβεί στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, πλέον δε αυτού, θα ακολουθηθεί και η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινική δίωξη και βαρύ διοικητικό πρόστιμο.

    Χθες, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, ένα ακόμα πρατήριο υγρών καυσίμων με πειραγμένες αντλίες εντοπίστηκε στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης.

    Σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Άνω Ηλιούπολη εντοπίστηκε σε 10 από 14 αντλίες (αμόλυβδης, σούπερ αμόλυβδης και πετρελαίου) η ύπαρξη επιπρόσθετων συνδεσμολογιών και καλωδιώσεων ).


  • Οι αντλίες σφραγίστηκαν και στον ιδιόκτητη του πρατηρίου επιβλήθηκε αρχικό πρόστιμό 20.000 ευρώ, ενώ η σχετική αλληλογραφία διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια Αττικής για την επιβολή πρόσθετου προστίμου 20% επί του συνολικού τζίρου της προηγούμενης χρήσης, το οποίο αναμένεται να υπερβεί κατά πολύ το 1.000.000 ευρώ.

    Παράλληλα η Διεύθυνση Μετρολογίας θα προβεί σε περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση των κατασχεθέντων ευρημάτων μέσω του εργαστηρίου εφαρμοσμένης ηλεκτρονικής του Πανεπιστημίου Πατρών για την τεκμηρίωση συμπεράσματος. Σε καταφατική περίπτωση, θα αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας του πρατηρίου και θα ακολουθηθούν τα νόμιμα προβλεπόμενα της ποινικής πλευράς.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: