Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα οικιακής χρήσεως μπορεί να μειώνουν τον δείκτη νοημοσύνης των παιδιών.
Τρεις νέες μελέτες δείχνουν πως τα παιδιά που είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα εντομοκτόνων κατά την εμβρυική ζωή, είχαν χαμηλότερο I.Q. από τους συνομηλίκους τους όταν πήγαν στο σχολείο, γράφει η εφημερίδα «New York Times».
Τα νέα ευρήματα αναμένεται να τροφοδοτήσουν τη διαμάχη για τα οφέλη των οργανικής καλλιέργειας τροφίμων και τους κινδύνους από τα χημικά που χρησιμοποιούνται στην τροφική αλυσίδα και σε καταναλωτικά προϊόντα. Στην προκειμένη περίπτωση, τα χημικά που σχετίστηκαν με το μειωμένο I.Q. των παιδιών είναι τα οργανοφωσφορικά άλατα, τα οποία ψεκάζονται συχνά στα τρόφιμα και προστίθενται σε οικιακά προϊόντα για να διώχνουν έντομα, όπως οι κατσαρίδες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου