Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Θα παραστούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για να μην περάσει με 120 το Μεσοπρόθεσμο!

Και ξαφνικά η Βουλή αποκτά ενδιαφέρον. Το ΚΚΕ ξαναγυρίζει και ζητά ονομαστική ψηφοφορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην συζήτηση και στην ψηφοφορία. Ονομαστική θα ζητήσει και ο ΛΑΟΣ.

Στο ΠΑΣΟΚ τρώνε τα νύχια τους από την αγωνία για το μεσοπρόθεσμο...
και τον εφαρμοστικό του νόμο και τραγουδούν όπως ο Κηλαηδόνης στο «κάπου την έχουμε πατήσει»: «Έντεκα και εφτά, δεκαοχτώ. Σύνολο δεκάξι, πρέπει να ‘ναι εντάξει. Λες να ‘χω λάθος; Ας τα ξαναδώ».

Εκεί που η κυβέρνηση είχε δεμένο τον γάιδαρό της στη Βουλή με την αποχώρηση των κομμάτων της αριστεράς, έπιασε πάλι τα μολύβια. 155 – 2 (Αθανασιάδης, Ρομπόπουλος) = 153 και βλέπουμε. Να δεις που θα ξεχάσει ο πρωθυπουργός την δήλωσή του τον Ιούλιο του 2010 ότι «δεν μπορώ να κυβερνήσω με 153-154 βουλευτές. Δεν θα καθίσω να με εκβιάζουν».

Τα κομματικά στελέχη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δημοσίως εκτιμούν ότι «όλοι θα το ψηφίζουν, εκτός από 1 ή 2, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα», αλλά καταλαβαίνουν ότι στενεύουν τα περιθώρια για απώλειες, γιατί ο πολιτικός πήχης είναι στο 151. Ο Ρομπόπουλος (που θεωρείται ότι «μπορεί να γυρίσει») και ο Αθανασιάδης λέγεται ότι δέχθηκαν τηλέφωνο από τον Βενιζέλο. Η συζήτηση στην επιτροπή για το μεσοπρόθεσμο αποτέλεσε διερεύνηση προθέσεων για ορισμένους κυβερνητικούς βουλευτές (π.χ. η Τ. Αντωνίου δεν είπε τι θα κάνει).

Υπενθυμίζεται ότι στην ονομαστική ψηφοφορία δεν απαιτούνται 151 ψήφοι, αλλά η απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών. Αυτό διευκόλυνε την κυβέρνηση στην περίπτωση που θα απουσίαζε η αριστερά, ενώ τώρα που επιστρέφουν στη Βουλή τα πράγματα περιπλέκονται. Αν απουσίαζαν τα κόμματα της αριστεράς, το όριο για να περάσει το μεσοπρόθεσμο θα ήταν περίπου οι 120 βουλευτές, οπότε το ΠΑΣΟΚ θα έκανε υγιεινό περίπατο (θα μπορούσε π.χ. όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο ή τον εφαρμοστικό, να μην έρθουν στη Βουλή χωρίς να απειληθεί η απλή πλειοψηφία). Τώρα όμως ανεβαίνει ο πήχης πάνω στο 145.

Οι συσχετισμοί στη Βουλή είναι

ΠΑΣΟΚ 155
ΝΔ 86
ΚΚΕ 21
ΛΑΟΣ 15
ΣΥΡΙΖΑ 9
Ντόρα 5
Κουβέλης 4
Δημαράς – Οικονόμου 2
Σακοράφα
Παπαχρήστου
Λιάνης

ΥΓ. 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη παραιτηθεί και αντικατασταθεί απο άλλους ενώ άλλοι 2 έχουν ήδη δηλώσει οτι θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: