Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΤΑ 56 ΠΑΙΔΙΑ-ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ

Οι αριθμοι ειναι αμειλικτοι, σκληροι, απολυτοι: Αναμεσα στους 218 σφαγιασθεντες Διστομιτες απο τα γερμανικα στρατευματα κατοχης στις 10 Ιουνιου 1944, επτα (7) ηταν μωρα κατω του ενος ετους! Σαραντα (40) ηταν παιδια κατω των 10 ετων! Και πενηντα εξι (56) κατω των 17 ετων!

Ενας στους τεσσερις νεκρους Διστομιτες ηταν το τιμημα της νιοτης σε αυτο το εγκλημα κατα της ανθρωποτητας που ακαμα δεν εχει τιμωρηθει παρολο που υπαρχουν οι αποφασεις του Αρειου Παγου της Ελλαδας και απο χθες και της Ιταλιας!

Στα παιδια -θυματα της Σφαγης του Διστομου, στα παιδια - θυματα ολων των πολεμων σε ολο τον κοσμο, ειναι αφιερωμενες οι φετεινες εκδηλωσεις με τις οποιες ο Πολιτισμικος Συλλογος Διστομου συμμετεχει στις εκδηλωσεις Μνημης που διοργανωνει ο Δημος Διστομου- Αραχωβας - Αντικυρας. Μια σειρα εκδηλωσεων ''αφιερωμα των σημερινων παιδιων του Διστομου στα παιδια -θυματα της Σφαγης'' οπως χαρακτηριστικα αναφεροταν στην προσκληση του Χορευτικου Τμηματος που παρουσιασε το περασμενο Σαββατο την χορευτικη-θεατρικη παρασταση ''Μια φορα και εναν καιρο... '' με διδασκαλια του χοροδιδασκαλου Γ. Κουνούκλα.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: