Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τούρκοι δουλέμποροι έσκαβαν τον τοίχο για να δραπετεύσουν

 ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ/ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
Απόδραση σκάβοντας τον τοίχο των κρατητηρίων σε τμήμα στις Φέρες Εβρου σχεδίαζαν τέσσερις Τούρκοι διακινητές, ωστόσο τους πρόδωσαν οι ύποπτες κινήσεις τους, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν έφοδο στα κελιά και να τους εντοπίσουν.
Εκτιμάται ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα... πλαστικό κουταλάκι, με το οποίο επιχείρησαν να δημιουργήσουν τρύπα σε τοίχο που οδηγεί σε αυλή σπιτιού. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκρατούμενος των Τούρκων φέρεται να «μίλησε» στους αστυνομικούς επιβεβαιώνοντας τις υποψίες τους για απόπειρα απόδρασης, με συνέπεια να κληθούν επιπλέον δυνάμεις για έλεγχο του χώρου.
Η απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Εβρου όπου κρατούνται περίπου 35 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις Τούρκοι διακινητές ηλικίας από 24 έως 45 ετών. Οι κρατούμενοι είχαν μοιραστεί σε τρία κρατητήρια, δύο εκ των οποίων καινούργια και ένα παλιό, το οποίο ανοίγει μόνο όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες αρχικά έκοψαν το λουκέτο καγκελόπορτας και πέρασαν από το παλιό κρατητήριο σε χώρο όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Στη συνέχεια άρχισαν να σκάβουν έναν από τους τοίχους, ο οποίος ήξεραν ότι βγάζει σε αυλή και επομένως η διαφυγή τους θα ήταν εύκολη. Ωστόσο, το σχέδιο της απόδρασης φαίνεται πως γρήγορα μαθεύτηκε μεταξύ των υπόλοιπων κρατουμένων με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση.
Ερευνες
Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι κάτι συνέβαινε και έτσι ξεκίνησαν αμέσως έρευνες σε όλους τους χώρους, καθώς και καταμέτρηση των κρατουμένων. Μάλιστα, ένας από τους συγκρατούμενους των Τούρκων φέρεται να έδωσε στους αστυνομικούς ορισμένες πληροφορίες επιβεβαιώνοντας τις υποψίες τους για απόπειρα απόδρασης. Οπως εξηγούν αστυνομικοί, αρχικά έγινε έλεγχος στην εξωτερική πλευρά του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης και στη συνέχεια έρευνα στα κρατητήρια με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον τοίχο, τον οποίο είχαν αρχίσει να σκάβουν οι δράστες. Στη συνέχεια προέκυψε ότι υπεύθυνοι ήταν τέσσερις Τούρκοι κρατούμενοι, οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη μεταφερθεί σε κατάστημα κράτησης.
Να σημειωθεί πως την περίοδο αυτήν όλα τα κρατητήρια στον Εβρο είναι ασφυκτικά γεμάτα από παράνομους μετανάστες και διακινητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Κέντρο Υποδοχής στο Φυλάκιο του Εβρου βρίσκονται περίπου 600 άτομα την ώρα που η χωρητικότητά του είναι 370 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: