Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Διεθνής διάκριση για την ομάδα Φόρμουλα 1 του ΑΠΘ

Την υψηλότερη θέση στην ιστορία των συμμετοχών της στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student, κατέκτησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ART, με το μονοθέσιο αγωνιστικό της όχημα, που διαγωνίστηκε στη διεθνή πίστα Formula 1, στο Σίλβερστοουν της Βρετανίας, ανάμεσα σε 91 ομάδες ξένων πανεπιστημίων.
 
Η ART (Aristotle Racing Team) μπήκε στην πρώτη δεκάδα, κατακτώντας την 8η θέση στη γενική κατάταξη, αφού συγκέντρωσε 556 πόντους από τα επιμέρους αγωνίσματα. Στη θέση αυτή εκτοξεύτηκε, κερδίζοντας την πρωτιά στο αγώνισμα της επιτάχυνσης, που ανήκει στην κατηγορία των δυναμικών αγωνισμάτων, αφήνοντας πίσω ομάδες που είχαν την υποστήριξη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Εξάλλου, συνηγόρησαν οι καλές της εμφανίσεις στο σπριντ κατάταξης και στον αγώνα αντοχής, καθώς και η εμφάνισή της στα στατικά αγωνίσματα για τον σχεδιασμό, την κοστολόγηση και την εμπορική παρουσίαση.

Εκτός πίστας, η ομάδα κέρδισε το πρώτο βραβείο και στο event της Virtual Formula Student, όπου οι ομάδες των αγωνιστικών οχημάτων συμμετέχουν σε ένα εικονικό παιχνίδι αγώνα αντοχής στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η ART συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student από το 2007, οπότε η πρώτη της εμφάνιση ήταν στο Grand Prix της Ιταλίας. Έκτοτε συμμετέχει κάθε χρόνο, πετυχαίνοντας διάφορες νίκες (το 2009 κατέκτησε την πρώτη θέση στον σχεδιασμό, στο Σίλβεστοουν), φτάνοντας μέχρι την 18η θέση.

Στην ομάδα ART συμμετέχουν 22 φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, η οποία από τη νέα χρονιά θα έχει νέα σύνθεση, με στόχο τον σχεδιασμό και την κατασκευή νέου μονοθέσιου, που θα εκπροσωπήσει το ΑΠΘ στους επόμενους διαγωνισμούς.
Πηγή: http://bit.ly/oFNJlh
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: