Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

"Οι βάσεις θα ανακοινωθούν το 3ο δεκαήμερο Αυγούστου"

Αποφασισμένη να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εμφανίστηκε η Άννα Διμαντοπούλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Ενημέρωση στην ΝΕΤ».
Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου είπε πως το υπάρχον σύστημα έχει οδηγήσει σε έναν άκρατο κομματισμό μέσα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, και ότι ορισμένα τμήματα έχουν καταντήσει να είναι «μόνο εκλογές και εξετάσεις».

Χαρακτήρισε μεγάλη παθογένεια τα «τραπεζάκια» στα Πανεπιστήμια, ενώ διευκρίνισε πως με το νέο νόμο πλαίσιο οι φοιτητικές παρατάξεις δε θα έχουν κανένα λόγο στη διοίκηση των Ιδρυμάτων.

«Κάθετι που κάνουμε έχει επιπτώσεις σε μια οικονομία που πονάει πολύ» επεσήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου για τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων. Όπως είπε: «Έγινε σαφές από υπουργό ότι θα κατατεθεί πλαίσιο για να γίνει συζήτηση».

Αναφερόμενη στην αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως αυτή δε θα είναι «ούτε τιμωρητική αλλά ούτε και έκθεση ιδεών».

Τέλος, ανέφερε ότι φέτος θα μείνουν εκτός διορισμών περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, και πως οι βάσεις θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Παπακωνσταντίνου: «Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση»

«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση» σημείωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» και πρόσθεσε: «Αυτό που επιχειρείται είναι το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Ο αρμόδιος υπουργός έχει κάθε διάθεση να συζητήσει. Δεν θέλουμε πιο καθαρά, πιο καινούργια, οικολογικά ταξί; Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν θα συνεχίσει να κρατά σε ομηρία τον τουρισμό».

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: