Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Προς την έξοδο 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Ανασφάλεια και αβεβαιότητα επικρατεί στους δημοσίους υπαλλήλους. Περίπου 40 οργανισμοί του δημοσίου στους οποίους απασχολούνται σήμερα 7.000 υπάλληλοι μεταξύ αυτών και πολλοί συμβασιούχοι αναμένεται να ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει συγχώνευση ή και κατάργηση οργανισμών.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, χωρίς να αναφερθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες του προγράμματος, προτού πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς.
Ποιοι οργανισμοί αναμένεται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν
- Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)
- Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ)
- Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ)
- Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ)
- ΕΟΜΜΕΧ
- Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)
- Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ)
- Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ)
- Θέμις Κατασκευαστική
- ΕΘΙΑΓΕ
- ΕΡΤ
Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν απολύσεις, διευκρινίζοντας ότι στο υπουργικό συμβούλιο δεν ετέθη κανένα θέμα απολύσεων καθώς εκκρεμούν οι συζητήσεις του κ. Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς. Οι σχετικές ανακοινώσεις πάντως, θα έχουν γίνει μέχρι τις 5 Αυγούστου.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμπεριληφθεί η τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να ψηφιστεί έως τις 5 Αυγούστου.
Οι ανακοινώσεις για την ΕΡΤ αναμένεται να γίνουν έως τις 15 Αυγούστου από τον αρμόδιο υπουργό.
Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, το υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν άμεσα, ενώ θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με εισήγηση του Ευ. Βενιζέλου που θα εξηγεί τον τρόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: