Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ο “τοξικός ιός” του Alter πλήττει τις διαφημιστικές

Προστασία από τους πιστωτές εξασφαλίζει προσωρινά το Alter, ώσπου να αποφασισθεί αν θα γίνει δεκτή ή όχι η αίτηση του για υπαγωγή στο άρθρο 99.  

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία απαγορεύει τη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος της εταιρίας, ώσπου να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της αίτησης της και να εκδοθεί απόφαση.

Αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση και εγκρίνει την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, η εταιρία θα κερδίσει επιπλέον χρόνο 3-6 μηνών για να διαπραγματευθεί με τους πιστωτές της για αναδιάρθρωση υποχρεώσεων. 


Στο διάστημα αυτό δεν θα επιτρέπεται η άσκηση αναγκαστικών μέτρων εις βάρος της (κατασχέσεις κλπ). 

To capital.gr που ανήκει στον Όμιλο των Αττικών Εκδόσεων (Φιλιππόπουλος) γράφει ότι "οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν πως η οικονομική κατάρρευση του τηλεοπτικού σταθμού Alter θα προκαλούσε ισχυρούς κλυδωνισμούς στο ασταθές οικοδόμημα της διαφημιστικής αγοράς αλλά και στα περισσότερα εγχώρια ΜΜΕ, μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένες.

Με τις τράπεζες να έχουν προχωρήσει εδώ και λίγες εβδομάδες στο σφράγισμα της πρώτης παρτίδας επιταγών του Alter, ήταν θέμα χρόνου για τις περισσότερο εκτεθειμένες εταιρείες να βρεθούν σε αδιέξοδο, αφού τα “ανοίγματα” είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθούν, σύμφωνα με την αίτηση του Alter για υπαγωγή στο άρθρο 99 προς το Πρωτοδικείο: συνολικά οι οφειλές μόνον προς διαφημιστικές επιχειρήσεις και media shops φθάνουν, μέχρι στιγμής, τα 186 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλό ποσό το οποίο είναι αδύνατον να καλυφθεί από τις ίδιες τις εταιρείες ή τους βασικούς τους μετόχους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η πτώση στα έσοδα της διαφήμισης ξεπερνά το 60%, σύμφωνα με στελέχη του χώρου, την τελευταία τριετία.

Στην περίπτωση της Leo Burnett Hellas, μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές της αγοράς η οποία είχε αναλάβει και την προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ το 2009, πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά και μόνο η μητρική εταιρεία Leo Burnett International (ανήκει στον πολυεθνικό κολοσσό Publicis). Η υπόθεση όμως παρουσιάζεται να είναι εξαιρετικά σύνθετη"...


Ο Πέτρος Βενέτης "αφεντικό" της Leo Burnett Hellas και συγγραφέας, τα βιβλία του  οποίου εξέδιδαν οι "Modern Times"  του Γιαννίκου και διαφημίζονταν από το ALTER  αποχώρησε από την εταιρία και καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι θα δεχτεί ομοβροντία πυρών από τους ξένους μετόχους.



Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: