Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Οι προτάσεις των ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοια

Τις προτάσεις του για την επίλυση του ζητήματος που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους απέστειλε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια του Ψωμιάδη (φωτό) στο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Γουβάλα, μετά τη συνάντηση που είχε τριμελής επιτροπή μαζί του.

Ο σύλλογος χαρακτηρίζει θετική τη ρύθμιση η οποία βάζει ορόσημο το 2024 για την οριστική λήξη του ζητήματος με την καταβολή του 70% των υποχρεώσεων μέσω του εγγυητικού ταμείου.

Οι σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις στο νόμο 3867/2010 θα κατατεθούν άμεσα σε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το σύλλογο.

Ο τελευταίος ζητεί επίσης από το Δημόσιο να αναγνωρίσει τις ευθύνες του για την πλημμελή εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου Ασπίς και να καλύψει την όποια διαφορά προκύψει μεταξύ του ποσοστού κάλυψης του εγγυητικού ταμείου (70%) και της περιουσίας των ανακληθεισών ασφαλιστικών εταιρειών με την έκδοση ομολόγων λήξης 2024 υπέρ των ασφαλισμένων.

Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων ζητεί επίσης να ξεκαθαριστεί άμεσα αν υπάρχει ενδιαφέρον από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την αναδοχή. Αν δεν υπάρχει, τότε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των ασφαλισμένων από το εγγυητικό ταμείο «έτσι ώστε από 1/1/2012 να αρχίσουν οι πληρωμές των δικαιούχων».


Δημ.Κοντ. -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: