Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ανάβουν φωτιές στα ΑΕΙ

Τύμπανα πολέμου ηχούν στα πανεπιστήμια για τις αλλαγές που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία αποστέλλει σήμερα στους πρυτάνεις το σχέδιο του νέου νόμου-πλαισίου για τη λειτουργία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων που συνεδρίασαν το Σάββατο στον Βόλο εξέδωσαν μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση, στην οποία κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για «εμπάθεια απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα», υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί αλλαγές-εξπρές στην Ανώτατη Εκπαίδευση εν μέσω θέρους και καταγγέλλοντας ύπαρξη «κρυφής ατζέντας».
Στην ανακοίνωσή τους οι πανεπιστημιακοί (με την οποία ωστόσο φέρονται να διαφώνησαν οι πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου και των Πανεπιστημίων Κρήτης και Ιονίου) κάνουν μάλιστα λόγο για «εισαγωγή διδάκτρων σε προπτυχιακό επίπεδο», χωρίς να έχει ανακοινωθεί, τουλάχιστον επίσημα, κάτι τέτοιο.

Συνάντηση Φ. Κουβέλη με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων  

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης  Κουβέλης και η υπεύθυνη του κόμματος για θέματα Παιδείας Μαρία Ρεπούση  θα συναντηθούν αύριο Τρίτη στις 11.30 π.μ. με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς(Αγίου Κωνσταντίνου 40). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: