Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Απολυμένοι και άνεργοι δημοσιογράφοι κατέλαβαν την ΕΣΗΕΑ

Κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ έκαναν απολυμένοι και άνεργοι δημοσιογράφοι που ζητούν  να συνεδριάσει το Δ.Σ.  και να αποκτήσει προεδρείο η Ένωση των δημοσιογράφων.

Η "Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕ" σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

"Για σήμερα Τριτη είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Απο νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν έρθει μαζικά στο κτίριο και έχουν αποκλείσει την είσοδο, προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός και να ληφθούν σήμερα αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη πογρόμ απολύσεων στον Τύπο και αναίρεσης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κρύβεται πίσω από την αδυναμία συγκρότησης προεδρείου και αφήνει εκτεθειμένους τους συναδέλφους στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μη φύγουμε σήμερα από την ΕΣΗΕΑ, αν δεν πάρουν ξεκάθαρη απόφαση ανατροπής των εργοδοτικών σχεδιασμών.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον Τύπο να έρθουν εδώ και να δώσουμε κοινό αγώνα για τα δικαιώματα μας.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεια, τους φορείς του μαζικού κινήματος να ερθουν εδώ και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας"

Στο blog "Κατάληψη  ΕΣΗΕΑ"  αναφέρονται τα εξής:

"Δεκάδες συνάδελφοι έχουν ανταποκριθεί στο σημερινό κάλεσμα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ για να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη στάση της τελευταίας απέναντι στην εργοδοτική επίθεση. Ουσιαστικά η ΕΣΗΕΑ, για ακόμα μία φορά κλείνει το μάτι στους εργοδότες, αφού ο Μπόμπολας συνεχίζει να τρομοκρατεί ανενόχλητος τους εργαζόμενους με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, δίνοντας θάρρος και στον Ψυχάρη του ΔΟΛ να κάνει το ίδιο, τη στιγμή που το σωματείο "μας" αδυνατεί ή καλύτερα δεν θέλει να βγάλει προεδρείο, ώστε να καλέσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε 7 αυξήθηκαν τα παριστάμενα μέλη του ΔΣ, γεγονός που σημαίνει ότι αν το επιθυμεί, το ΔΣ μπορεί να βγάλει απεργιακή απόφαση. Είναι στο χέρι τους να σταματήσουν να προκαλούν με την φιλεργοδοτική τους στάση!

Συνάδελφοι συνεχίζουν να συρρέουν προς την ΕΣΗΕΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: