Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Χάπι βάζει τέλος στα κενά μνήμης

Αισθάνεστε άσχημα επειδή ξεχάσατε το PIN σας ή δεν θυμάστε πού βάλατε τα γυαλιά σας; Τέλος στην απογοήτευση που προκαλούν τα κενά μνήμης υπόσχεται χάπι που ήδη κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, χορηγείται όμως για άλλο λόγο.

Τα καλά νέα φτάνουν από τις ΗΠΑ, όπου το φάρμακο Guanfacine συνταγογραφείται ήδη σε πάσχοντες από υπέρταση. Στο μέλλον όμως, σκευάσματα με αυτή ή παρόμοιες ουσίες θα χορηγούνται σε άτομα από τη μέση ηλικία και άνω, ώστε να μπορούν να ενισχύσουν τη μνήμη τους.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, στο Κόνεκτικατ, που έκαναν την ανακάλυψη, υπέβαλαν πιθήκους σε τεστ μνήμης - με ηλεκτρονικό παιχνίδι στο οποίο τα ζώα έπρεπε να βρουν μία κρυμμένη λιχουδιά. Τα νεαρά ζώα κράτησαν στη μνήμη τους τη θέση της λιχουδιάς για πέντε δευτερόλεπτα, ενώ τα ηλικιωμένα μόνο για 2,5 δευτερόλεπτα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: