Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ξανά στο σκαμνί τη Δευτέρα Κεντέρης- Θάνου


Η εκδίκαση επισπεύσθηκε υπό τον κίνδυνο παραγραφής της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδικώς οι δυο αθλητές είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 31ος μηνών ο καθένας, ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος σε 33 μήνες φυλάκιση, οι 7 γιατροί του ΚΑΤ από 6 έως 8 μήνες και οι δυο μάρτυρες του τροχαίου που κρίθηκε ότι δεν έγινε ποτέ- σε 15 και 7 μήνες φυλάκιση.

Το πρώτο αδίκημα αναφέρεται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι κατηγορούμενοι περιέγραψαν ότι συνέβη το ατύχημα αλλά και οι τραυματισμοί που αυτό επέφερε. Το δεύτερο αδίκημα αφορά τα «νερά» ή «λάδια» που, όπως είχε καταθέσει ο Κεντέρης, πιθανώς να βρίσκονταν στο οδόστρωμα κατά την ώρα της πτώσης της μοτοσικλέτας. Συγκεκριμένα η κατηγορία αυτή, που υπενθυμίζεται ότι αφορά και τους τρεις, αναπτύσσεται στο βούλευμα ως εξής: «Στον ως άνω τόπο και χρόνο και χωρίς να καταστήσει κάποιον ύποπτο παρέστησε εν γνώσει του ψευδώς στην Αρχή ότι τελέστηκε κάποιο πλημμέλημα. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ως άνω αυτεπάγγελτης αστυνομικής προανάκρισης για το ως άνω τροχαίο εξεταζόμενος ως μάρτυρας παρέστησε εν γνώσει του ψευδώς στους ως άνω αστυνομικούς υπαλλήλους ότι δήθεν επί του ως άνω οδοστρώματος υπήρχαν νερά ή λάδια από υπαιτιότητα τρίτων, αγνώστων προσώπων, γεγονός και το οποίο αποτέλεσε την αιτία της πτώσης της μοτοσικλέτας στο οδόστρωμα και του τραυματισμού αυτού και της ως άνω συνεπιβαίνουσας, οι οποίοι (δηλαδή άγνωστοι τρίτοι) και διέπραξαν έτσι τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από υπόχρεο κατά συρροή, ενώ φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη».
Επιπλέον, οι Κεντέρης και Θάνου παραπέμπονται ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις παράβασης καθήκοντος και ψευδών βεβαιώσεων για τις οποίες κατηγορούνται οι επτά γιατροί και ο Χρ. Τζέκος για προμήθεια, εισαγωγή και κατοχή απαγορευμένων ουσιών με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης αθλητών κατά τη διάρκεια αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: