Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Έριξαν μπογιές και σχεδίασαν τη σβάστικα στο μνημείο των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Βάνδαλοι βεβήλωσαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στην Πλατεία Ελευθερίας. Έριξαν μπογιές και σχεδίασαν τον αγκυλωτό σταυρό, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις!

Καταδικάζει την επίθεση η ισραηλίτικη κοινότητα. "Για άλλη μία φορά βρισκόμαστσε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να καταδικάσουμε τη δεύτερη συνεχόμενη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, Εντός του χρονικού διαστήματος ενός μηνός το μνημείο βεβηλώθηκε με τη χρήση των ιδίων μέσων και με πανομοιότυπο τρόπο με το περιστατικό της 17.6.2011.

Το μηνμείο που η ελληνική πολιτεία αφιέρωσε στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων πολιτών της Θεσσαλονίκης που δολοφονήθηκαν μόνο λόγω του εβραϊκού τους θρησκεύματος αποτέλεσε για κάποιους το χώρο έκφρασης ανιστόρητων και αβάσιμων παραλληλισμών. Οι πράξεις αυτές προσβάλλουν όχι μόνο τη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα και βίαια στα ναζιστικά στρατόπεσα αλλά και αυτούς που παρά τα όσα έζησαν βασιζόενοι στην αγαπη τους για την πόλη επέστρεψαν και ξανάχτισαν τις ζωές τους σε αυτή.

Μετά τις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η ελληνική αστυνομία, η ισραηλίτικη κοινότητα ζητά την τιμωρία των ενόχων καθώς και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του μνημείου που βρίσκεται στη πλάτεια Ελευθερίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: