Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΒΟΛΟΣ: Εκλεβαν από ηλικιωμένους από... δραχμές μέχρι ιατρικούς επιδέσμους

Σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα Ιουλίου. Ειδικότερα συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 25 και 39 ετών και μια 37χρονη Ελληνίδα. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν ελληνικές δραχμές καθώς επίσης ένα πιεσόμετρο και ένας ιατρικός επίδεσμος!


Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ. οι δράστες κατά τις ληστείες «ήταν ιδιαίτερα σκληροί κατά των ηλικιωμένων, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τους χτυπούσαν, τους φίμωναν και τους έδεναν τα χέρια και τα πόδια με αυτοκόλλητες ταινίες. Σε μία περίπτωση η βίαιη αυτή συμπεριφορά τους, είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας».

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι «εγκέφαλος» ήταν ο 25χρονος αλλοδαπός ο οποίος επέλεγε τον τρόπο και χρόνο δράσης. Οι άλλοι δυο αλλοδαποί ήταν οι συνεργοί του έχοντας εναλλάξ τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Η 37χρονη επιπλέον είχε αναλάβει να πουλά τα χρυσαφικά και τα άλλα πολύτιμα αντικείμενα που άρπαζαν σε ενεχυροδανειστές. Κατά τη διάρκεια των ληστειών είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους ενώ στα χέρια τους φορούσαν γάντια και ακινητοποιούσαν τα θύματά τους με την απειλή μαχαιριών ή πιστολιών.

Συνήθως «χτυπούσαν» σπίτια όπου διέμεναν μόνοι τους ηλικιωμένοι, τους οποίους αφού χτυπούσαν, έδεναν με αυτοκόλλητη ταινία συσκευασίας και πριν φύγουν έκοβαν το καλώδιο της συσκευής του σταθερού τηλεφώνου. Σε μια περίπτωση, στις 18 Μαΐου, διέρρηξαν την κλειδαριά της πόρτας εισόδου όπου διέμενε 55χρονη γυναίκα. Προτού αποχωρήσουν έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου. Την άτυχη γυναίκα, η οποία ήταν φιμωμένη και δεμένη με αυτοκόλλητη ταινία, βρήκε νεκρή φιλικό της πρόσωπο ενώ δεν διαπιστώθηκε εάν είχε αφαιρεθεί κάτι από το σπίτι.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο πιστόλια, ένα πιστόλι απομίμηση, ένας ασύρματος, μια βεντούζα τζαμιών, μια κοντομάνικη μπλούζα ΕΛ. ΑΣ., στιλέτα, μαχαίρια, μπαλτάς, σπαθιά, σιδερογροθιά, τσεκούρια, κιάλια, φακοί, ταινίες συσκευασίες, πολλά διαρρηκτικά εργαλεία, 2.800 ευρώ, 38.000 δραχμές, χρυσές λίρες και πεντόλιρα, χαρτονομίσματα και κέρματα διαφόρων χωρών και άλλα αντικείμενα.

Επίσης ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν μια συσκευή ηλεκτρονικών παιχνιδιών playstation 2, 37 κινητά τηλέφωνα, 13 ρολόγια, πολλά χρυσαφικά και κοσμήματα (σταυροί, αλυσίδες, μενταγιόν, σκουλαρίκια, βραχιόλια, δακτυλίδια, καρφίτσες), γυαλιά ηλίου και οράσεως και δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Επίσης σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη αντίστοιχα, ενώ ο 39χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 44 μηνών για παράνομη προώθηση λαθρομεταναστών και αποφυλακίστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2010 με περιοριστικό όρο τη μη διαμονή του στην ελληνική επικράτεια για μια τριετία.

Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες στην περιοχή του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: