Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Απειλή λουκέτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ενάντια στις αλλαγές σε ΑΕΙ – ΤΕΙ
Αντίθετο στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, προτάθηκε ακόμη και το να μην εφαρμοστεί ο νόμος εάν αυτός ψηφιστεί, ενώ πολλοί κάνουν λόγο ακόμη και για αναστολή της λειτουργίας των πανεπιστημίων ως αντίδραση στις αλλαγές. Μάλιστα, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναμένεται να ζητήσει και την υποστήριξη και συνδρομή των φοιτητών του στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν, κάτι που ήδη έχουν κάνει και άλλα πανεπιστήμια που έχουν ζητήσει την επαγρύπνηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο τον Ιούλιο, πραγματοποιώντας συγχρόνως ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις απόψεις των πανεπιστημιακών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο έχει ήδη απορριφθεί από τις Συγκλήτους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και τους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

«Όχι» και από ΤΕΕ και Πολυτεχνεία
«Όχι» στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είπαν σε συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, οι πρυτάνεις των Πολυτεχνείων και οι κοσμήτορες των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας. Τα βασικά σημεία στα οποία διαφωνούν, είναι…

όπως είπαν, το ζήτημα της διοργάνωσης τριετών κύκλων σπουδών, η κατάργηση των Τμημάτων Επιστημονικής Ειδικότητας των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών, αλλά και η πανσπερμία προγραμμάτων σπουδών αμφισβητούμενων ειδικοτήτων, που θα οδηγούν σε διπλώματα χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Μάλιστα, το ΤΕΕ και οι εκπρόσωποι των πολυτεχνικών σχολών, εξαπέλυσαν επίθεση στο υπουργείο Παιδείας, αναφέροντας ότι το υπουργείο οφείλει να αντιληφθεί πως η έξοδος από την οικονομική κρίση απαιτεί ισχυρούς μηχανικούς, ικανούς στην ανασυγκρότηση της χώρας, όπως, άλλωστε, έπραξαν διαχρονικά.
Eκπρόσωποι της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ θα συναντηθούν με τους βουλευτές του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ, Α. Γεωργιάδη και Μ. Καρχιμάκη αντίστοιχα, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις θέσεις τους επί του σχεδίου νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: