Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Δάκρυσαν και οι πέτρες στη Κύπρο - Ύστατο χαίρε στα αδικοχαμένα παλικάρια

Μέσα σε κλίμα εθνικού πένθους, αλλά και οργής, κηδεύονται σήμερα τα οκτώ από τα 12 θύματα της τραγωδίας, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί.

Στις 10:00 το πρωί. τελέστηκε η κηδεία του προαχθέντος, μετά θάνατον σε λοχία, Παναγιώτη Θεοφίλου από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια. Καλυμμένο με τις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες ήταν το φέρετρο του αδικοχαμένου πυροσβέστη από την φονική έκρηξη.

Το φέρετρο εισήλθε στην εκκλησία υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας και με παραταγμένο δεξιά και αριστερά της εισόδου του Ιερού Ναού τιμητικό άγημα ανδρών της ΕΜΑΚ, στην παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Λουκά Λουκά, του Αρχηγού της Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Νικολάου, βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων και της Διοίκησης του Ναυτικού.

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους τους αδικοχαμένου νέου έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος μετά αναχώρησε για να παραστεί στην κηδεία του πλοίαρχου Λάμπρου Λάμπρου η οποία επίσης τελέστηκε στην Λάρνακα.

Το αυτοκίνητο με την σορό του Παναγιώτη Θεοφίλου συνόδευαν μοτοσικλετιστές από την Ομάδα Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας.

Ο κοινοτάρχης Ορμήδειας, Παναγιώτης Πουής, στον επικήδειο λόγο του, είπε ότι ο χαμός του Παναγιώτη Θεοφίλου βύθισε στο πένθος όλη την κοινότητα χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνούμε.

Η αδελφή του Παναγιώτη, Μαρία, είπε ότι ο αδελφός της με την θυσία του μπήκε στο πάνθεο των ηρώων και με τον χαμό και την αυτοθυσία του έκανε περήφανους όχι μόνο την οικογένεια και την κοινότητά του αλλά ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Νικολάου, είπε ότι ο Παναγιώτης Θεοφίλου ξεχώριζε από όλους γιατί ενδιαφερόταν για την προσφορά προς τους συναδέλφους του.

Εκ μέρος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου Β’, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, εξέφρασε την συμπάθεια, τα συλλυπητήρια και την προσευχή του Μακαριότατου και των άλλων μελών της Ιεράς Συνόδου.

Μετά την νεκρώσιμο ακολουθία οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Υμνο ενώ ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα με την έξοδο της σορού από τον Ιερό Ναό.

Κηδεία Λάμπρου Λάμπρου

Με το παρατεταμένο χειροκρότημα του πλήθους, το ύστατο χαίρε και στρατιωτικές τιμές, όπως αρμόζει στους ανέκαθεν αγαπητούς από τους απλούς ανθρώπους ήρωες, κατευοδώθηκε προς το πάνθεον των ηρώων, ο προαχθείς, μετά θάνατον σε πλοίαρχο, Λάμπρος Λάμπρου, Διοικητής της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ο οποίος έχασε την ζωή του στο φονικό δυστύχημα της Δευτέρας.

Παρόντες στην νεκρώσιμο ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κοντού, στην Λάρνακα, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι στην σορό.

Κηδεία Αδάμου Αδάμου

“Θέλω το γιό μου» επαναλάμβανε η μάνα του Πυροσβέστη Αδάμου Αδάμου και ο θρήνος της λύγισε και τον πλέον ψύχραιμο στην εκκλησία του Αγίου Επιφανίου στο Αλεθρικό της Επαρχίας Λάρνακας όπου κηδεύτηκε με τις δέουσες τιμές ακόμα ένας αδικοχαμένος από την τρομακτική έκρηξη στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε στην κηδεία, η οποία τελέστηκε δημοσία δαπάνη, η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Καζάκου Μαρκουλλή.

Οι υπόλοιπες κηδείες

Αυτή την ώρα τελείται η κηδεία του αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας.

Την ίδια ώρατελείται η κηδεία του πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Στις 16:00 θα τελεστεί η κηδεία του αρχιπυροσβέστη Γιώργου Γιακουμή από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στις Αγγλισίδες.

Στις 17:30 θα τελεστεί η κηδεία του πλοίαρχου, Διοικητή Διοικήσεως Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στην Αγία Φύλα Λεμεσού. Της κηδεία θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Τέλος, στις 18:00 θα τελεστεί η κηδεία του πυροσβέστη Σπύρου Τταντη από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην περιοχή Καμάρες, στη Λάρνακα.

Οι κηδείες τελούνται δημοσία δαπάνη.

Μετά θάνατο προαγωγή επανδραγαθία

Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχαήλ Παπαγεωργίου, ενεργώντας στη βάση του Κανονισμού 10(8) των περί Αστυνομίας (Προαγωγές) Κανονισμών και με την έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκά Λουκά, προήγαγε από τις 12/07/2011 επανδραγαθία μετά θάνατο στον επόμενο βαθμό τους:

ΣΕ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟ:
(1) Ανδρέα Παπαδόπουλο
ΣΕ ΛΟΧΙΑ:
(1) Βασίλη Κρόκο
(2) Σπύρο Τταντή
(3) Παναγιώτη Θεοφίλου
(4) Γιώργο Γιακουμή
(5) Αδάμο Αδάμου

οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από πράξη ανδραγαθίας και αυταπάρνησης κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», ξημερώματα της 11ης Ιουλίου, 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: